A kora esti nyolcaddöntőn nagy meglepetés született, miután Hollandia búcsúzott, nagy kérdés volt, hogy ki követi a sorban?! A hibátlan mérleggel rendelkező Belgium vagy az aktuális regnáló címvédő, Portugália. Nagy csatának ígérkezett ez a párharc és ha nehezen is lendültek játékba a csapatok, nem okoztak csalódást a főszereplők ezen a vasárnap estén.

Sevillában rendezték a találkozót, így szép számmal érkeztek szurkolók is. Az első játékrész szép csengeden zajlott, hiszen a csapatok a biztos védekezést helyezték elsődleges szempontként, feladva a támadásokat. Nem meglepő, hogy a nagyszünetig csak 1-1 kaput eltaláló lövést jegyeztek a felek, mégis micsoda különbség volt az eredményesség tükrében.

A szünet előtt ugyanis a belga válogatott ritmust váltott és egy szép akciót vezetve Thorgan Hazard elé került a játékszer, aki egyet tolt a labdán és a későn vetődő kapus keze mellett a hálóban kötött ki egy erőteljes lövés után. A nagyszünetben próbálta rendezni a sorait Portugália, de hiába, hiszen a cserékig nem igazán talált fogást ellenfelén a címvédő.

André Silva és Bruno Fernandes beállításával viszont újult erőre kaptak, ami a helyzetekben is megmutatkoztak. Ekkor már bravúrt kellett bemutatnia a belgák kapusának is. Cristiano Ronaldót jól semlegesítették, azonban a frissen beállt támadók rendre zavart tudtak okozni. A mérkőzés hajrájára nyílt sisakos küzdelem vette kezdetét, lüktető tempó kíséretében.

Újabb gól viszont nem született és bár a kapufát sikerült megzörgetnie a portguáloknak, nem jött össze az egyenlítő találat, ami egyben azt is jelentette, hogy búcsúzni kényszerült a címvédő. Belgium pedig remek helyzetkihasználással nyerte meg ezt a találkozót, viszont intő jel lehet, hogy az olaszok ellen a mai teljesítmény kevés lesz a következő körben.

Európa-bajnokság, nyolcaddöntő:
Belgium-Portugália 1-0 (1-0)
Sevilla, 14 500 néző, v.: Felix Brich (német)

Belgium: Courtois – Alderweireld, Vertonghen, Vermaelen – Meunier, Tielemans, Witsel, T. Hazard (Demdoncker 95.) – De Bruyne (Mertens 48.), Lukaku, E. Hazard (Carrasco 87.)

Portugália: Rui Patricio – Dalot, Dias, Pepe, Guerreiro – Moutinho (Joao Felix 55.), Palhinha (Danilo 78.), Sanches (Oliveira 78.) – Silva (Fernandes 55.), Ronaldo, Jota (Silva 70.)

Gólszerzők: T. Hazard (42.)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!