Az Extraligás csapat harmadik helyezést ért el a Budaörsön megrendezett Final Fouron. Így már 17 érmet szereztek 2005-től. Nyolc arany, öt ezüst, és négy bronzérmet tudhat magának a csapat. A Fazekas Péter, Kriston Dániel továbbá David Serdaroglu összeállítású csapat eredménye ebben a szezonban az erőviszonyokat tekintve jelenleg reális.

A most zárult bajnokságban a szakosztály 7 csapatot szerepeltetett különböző osztályokban. Ezek közül 3 bronzérmet szerzett, lett egy 4. helyezett, a Megyei I. és II. osztályban lévő 3 együttesek nem tudták befejezni a bajnokságot a vírus miatt. Az új versenykiírás szerint ezután négy játékos szerepel az Extraligában a korábbi három helyett. Mindenképpen versenyeztetni kell egy 21 éven alulit is a következő kiírásban.

Távozott az Extra ligás csapatból David Serdaroglu. Fazekas Péter, Kriston Dániel, valamint Baranyai Domonkos mellé érkezett Jakab János, Huzsvár Erik és Hodaei Seyedamir Hossein iráni válogatott játékos. Ő 23 éves jelenleg a világranglista 169. helyén áll, két évvel ezelőtt vezette az U 21-s világranglistát.

Huzsvár 17 éves, jelenleg a legtehetségesebb utánpótlás korú magyar fiatal, őt 1 év kölcsönben van náluk a KSI-től.

Jakab János 2008-ban Pekingben olimpikon volt, tudása az óta sem kopott meg, nagy erősítésként érkezett. A szakvezetés úgy látja, hogy az igazolásokkal erősödött a csapat, meg az új versenykiírás miatt az Extraligában négy játékos játszik bajnokit a korábbi három helyett. Egy 21 éven aluli játékosnak is szerepelnie kell.

Az értékelésen elhangzott, hogy a csapat az igazolásokkal erősebb lett. Mind a szakosztályvezetés, mind a játékosok véleménye az, hogy a Pécs továbbra is a legerősebb csapat, Szécsény együttese gyengébb csapattal folytatja, viszont a Komló megerősödött. A kötetlen hangulatú évértékelőn a szakosztályvezetés átadta a csapatoknak a megérdemelt elismeréseket.

Az Extraligás csapat tagjai előtt a bajnoki cím megszerzése a cél, következő idényben! A többi csapat eredményén is van lehetőség javítani, hiszen a szakosztály vezetésen ez nem múlik, amint ezt Fehér László polgármester, Lórántfy Tibor ügyvezető az esemény lezárásaként elmondták.

Fazekas Péter a 9500.hu részére nyilatkozott.

– Tulajdonképpen ketté bontanám az éves teljesítményünket, van egyszer egy csapatteljesítmény, azon belül vannak egyéni teljesítmények. A csapat harmadik helye többé, kevésbé reálisnak mondható, bár ezzel nem lehetünk elégedettek. A négy rangadóból csupán egyet tudtunk megnyerni az alapszakaszban. A Final Fourban egy rossz kezdés után egy sima verességet szenvedtünk a Szécsény ellen az elődöntőben. A harmadik hely megszerzése viszont már kötelező volt a Szeged ellen. Úgy a csapatvezetés, mind a szurkolók és mi is jobb eredményt szerettünk volna elérni, ez most az idén sajnos nem sikerült. Az egyéni teljesítményeket nézzük az évközi időszakban, akkor azért jobb eredmények látszanak. Amennyiben magamra gondolok, akkor elmondhatom, hogy én 90%-ot nyertem, ez önmagában elég jónak mondható. A rangadókon 8 mérkőzésen hatot megnyertem. A Pécs elleni rangadón mind a négy egyéni mérkőzésemet megnyertem. A Final Fourban viszont nem jött össze a jó játék, így a Szécsény jobb játékkal győzni tudott az elődöntőben. A csapat jövőbeni szereplése kapcsán elmondhatom, hogy a szakvezetésnek köszönhető erősödtünk. A rutinos Jakab János és az U21-ben több sikert elért Huzsvár Janos érkezett a csapathoz, illetve az iráni válogatott Hodaei Seyedamir Hossein is erőssége lehet a szakosztálynak. Áttérve a szövetségi munkámra elmondhatom, mint sportigazgató, hogy egy sokrétű, széles munkakörű munkát ad számomra. A régiós programokon át, a versenyrendszereken keresztül egészen a válogatottak segítése komoly feladat. Most ami legfontosabb feladat, ami előttünk áll az egyéni versenyrendszernek a megújítása . A Nemzetközi Szövetség az ITT bevezette az U-17-es illetve az U-19-es korosztályokat, és eltörölte az U-18-ast. Ehhez nekünk igazodnunk kell, így az egész utánpótlás támogatási rendszert, mind pedig az egész verseny rendszert érinti. Eddig az újoncot és a serdülőt egy hétvégén, az ifit és a felnőttet egy másik hétvégén. Mivel bejön egy új korosztály, ami átalakításokat igényel. Ezért egy új javaslattal éltünk a szakmai és az edzőbizottság elé, és amennyiben elfogadásra, illetve módosított elfogadásra kerül, akkor az elnökség fogja tárgyalni – fogalmazott Fazekas Péter.

Jakab János is nyilatkozott a 9500.hu-nak.

– Nagy öröm számomra, hogy csatlakozhatom a celldömölki asztalitenisz családhoz. Én a szécsényi csapatban játszottam eddig, korábban ellenfélként jártam a városban, korábban, mint BVSC játékos. Én úgy gondolom, hogy minden extraligás játékosnak keresztezi előbb-utóbb az útja Celldömölköt. Ez egy olyan központ, mindig erős csapat van és pingpong élet, hogy szinte óhatatlan, aki a magyar asztalitenisz életben mozog, akkor ne jöjjön ide játszani. Úgy látom, hogy egy profi csapatba jövök, ez látszik a szakvezetés munkájában is. A szurkolók mindig jó hangulattal támogatják a játékosokat. Kíváncsian várom, hogy nem ellenfélként, hanem belülről itt, hogy sikerül helyt állnom. Én azt gondolom, hogy vérmes esélyekkel vágunk neki ennek a szezonnak, természetesen továbbra is lesz néhány erős csapat rajtunk kívül, favorit jelenleg a pécsi gárda, őket kell majd megfogni. Én mindenképpen döntőbe várom a csapatot, és azon belül nagyon szeretném, ha összejönne a bajnoki cím. Amennyiben jól fel tudunk készülni a kulcs mérkőzésekre, a jó csapategység szerintem adott lesz, a párosban még össze kell szoknunk, ami egy új helyzet lesz. Mivel a bajnokság szerkezete is át fog alakulni, hosszabbak lesznek a csapat meccsek, így nem lesz akkora jelentősége a párosnak, mint korábban volt. Huzsvár Erikkel erősödött a csapat, és Amírral is, aki iráni válogatott játékos – tette hozzá Jakab János.

A legenda Klampár Tibor értékelése is a 9500.hu-n jelent meg.

– Előbbre vártam a csapatot, azt szerettem volna, ha döntőt játszottunk volna, valahol még vártam is, hogy megnyerhetjük a Final Fourt. Az érkező új játékosokkal a csapat erősödött, de én a következő szezonban a második hellyel is elégedett lennék, ugyanakkor a győzelem sem elérhetetlen – fogalmazta meg gondolatait a mester.

Az évértékelőn megköszönték a nagyobb szponzorok – Celldömölk Város Önkormányzata, SWIETELSKY KFT, HEXUM Tartálypark Zrt., FUTURE FM Zrt., OIL-MS Hungary KFT., Vasivíz Zrt. – egész éves támogatását.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!