Gőzerővel közeledik a Vas Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság rajtja, a Király SE csapata pedig erős ellenfelekkel készül az előttünk álló évadra. A szombathelyiek első felkészülési találkozójukon ikszeltek, most azonban legyőzték az NB III Nyugati csoportjának tavalyi 6. helyezettjét, az SC Sopron csapatát. 

A Király SE az  I. félidőben a Horváth A. – Auer Á., Subicz, Kovács Á., Vargyas D. – Szalay, Reseterits, Németh D. – Kudron, Halmosi, Fábián összeállításban lépett pályára – írja a csapat hivatalos oldala, a kiralysportegyesulet.hu.

A vasiak Fábián Bálint duplájával már az első 20 perc végére kétgólos előnybe kerültek NB III-as ellenfelükkel szemben.

A szünet után a Horváth A. – Takács D., Subicz (Auer Á. a 65. p.), Kovács Á., Devecseri – Kalmár, Tamás B., Hertelendi – Fábián (Fülöp I. a 60. p.), Halmosi, Hegedüs M. összetételben folytatta a mérkőzést a Király, a beszámolók szerint a második etap első perceiben középpályás védekezésben akadtak hibák, amelyet kihasználva szépíteni tudott a Sopron.

A Győr megyei gárda aztán a 79. percben Kustor büntetőjével egyenlített, ám nem sokáig örülhetett, mert Kalmár Gábor a 80. percben szabadrúgásból betalált, így ismét a vasiaknál volt az előny, amelyet már nem is engedtek ki a kezük közül.

Három próbajátékos is lehetőséget kapott a Sopron ellen Hegyi Lászlótól: Auer Ákos (Illés Akadémia) és Kovács Ádám (SC Sopron) mellett Vargyas Dániel (Haladás VSE U19) is pályára lépett.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!