A Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében rendezték meg a XIII. Városi kispályás lábtenisz versenyt. A remek időben, nagyon jól előkészített pályán – köszönet Leidli Gézának – megrendezett versenyre Szombathely elit lábteniszezői neveztek, így a 13 év legmagasabb szintű versenyét tudta megrendezni az ötletgazda, versenyigazgató Varga Jenő és csapata.

A versenyt a Sport és Ifjúsági Iroda munkatársa Szandi Gábor nyitotta meg, kilátogatott a versenyre Havasi Attila és Virágh Géza is.

A 10 párost öt kalapból az erősorrend alapján két ötös csoportba sorsolták a párok addigi eredményeik alapján. Természetesen a két első helyen kiemelt – a tavalyi első és második páros, vagyis – a Varga Attila és fia, Varga Dániel és testvére Varga Roland és fia, Varga Máté páros volt. A két csoportban zajló körmérkőzések után keresztjáték következett, majd a bronzmérkőzésre, illetve a döntőre került sor. A csoportmérkőzések és a keresztjáték során egyszer 21 pontig küzdöttek a duók.

Az A csoport végeredménye: 1. Dezamits Dominik – Doncsecz Levente 8 pont – 100 %-os teljesítménnyel, 2. Varga Roland – Varga Máté 6 pont, 3. Csercsics Imre – Palkó Árpád.

A B csoportban azonos pontszámmal, de az egymás elleni mérkőzéssel a Böndicz Csaba – Marton Dávid páros lett a legjobb 6 ponttal, 2. Dr. Virágh Norbert – Várkony Győző 6 pont, 3. Varga Attila – Varga Dániel 4 pont.

A keresztjátékban Dezamits Dominik – Doncsecz Levente páros 21-17 arányban jutott túl a Dr. Virágh Norbert-  Várkony Győző pároson, míg a másik mérkőzésen fej-fej melletti küzdelemben, végig kiélezett mérkőzésen a Böndicz Csaba – Marton Dávid kettős 21-19 arányban nyert a Varga Roland – Varga Máté páros ellen.

A bronzmérkőzésen, amelyet 11 pontig két nyert játszmára játszották, a Varga Roland – Varga Máté kettős 2-0 arányban diadalmaskodott a Dr. Virágh Norbert – Várkony Győző páros fölött.
A várva várt nagy döntőben a hibátlanul teljesítő Dezamits Dominik – Doncsecz Levente páros 2- 1 arányban győzött a Böndicz Csaba – Marton Dávid páros ellen.

Varga Jenő és Kovács Jenő az eredményhirdetésnél hangsúlyozta, hogy csodálatos érzés ilyen sportszerető emberekkel együtt tevékenykedni, a játék minőségéről és színvonaláról pedig csak felsőfokon lehet beszélni. Csodálatos labdamenetek, fergeteges megoldások és hatalmas küzdeni akarás jellemezte a végig sportszerű versenyt.

A verseny végén kihirdették a strandszezon Teqball és lábtenisz az év legeredményesebb egyéni játékosa és párosa címet is. 2021-ben az év játékosa Dezamits Dominik, míg az év párosa díjat megosztva a Varga Attila – Varga Dániel és Dezamits Dominik – Doncsecz Levente párosok nyerték.

Gratulálunk!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!