Ahogy korábban beszámoltunk már róla Táncsics Péter révén Vas megye adta az új világbajnokot snapszerban. A kőszegi Írottkőben megrendezett csemegét követően sem maradtak zsugaparti nélkül a kártyasport nélkül. A legutóbbi hétvégén már Röjtökmuzsajban adtak egymásnak randevút a sportbarátok, ahol a Párosok Magyar Snapszer Bajnokságát bonyolították le.

A rendezvény sikerét jól mutatja, hogy a világbajnokságot követően teltházas versenyre került sor. Ezúttal már nemcsak a profik, hanem lelkes amatőrök is asztalhoz ültek és ebben a kategóriában nem mehetett senki biztosra. Már csak azért sem, mert minden osztást négyféleképpen látják a főszereplők. Ennek megfelelően igazán esélyesként egyik versenyző sem ülhetett asztalhoz.

Először négyfős csoportokra osztották a párosokat a szervezők, innen csak a legjobbak kerülhettek tovább az egyenes kiesési szakaszba. A nyolc duónak aztán két nyert, 66 pontig tartó játszmát kellett behúzni. Családias hangulatban, de szikrázó kártyamenetekkel telt el a nap, a végén pedig valóban a legjobb és egyben a legszerencsésebb párosok vívták a nagydöntőt.

Bár a versenynap során többször is borotvaélen táncoltak, de végül a szombathelyi Földvárszki István-Horváth Dániel kettőse örülhetett, akik végül győztesként álltak fel az asztaltól. A röjtökmuzsaji fordulót követően sincs megállás, hiszen szeptember 11-én Demjénben a Dobó Kupával, majd október elején Kőszegen, a magyar bajnoksággal folytatódik a küzdelem.

Párosok Magyar Snapszer Bajnoksága

1. Földvárszki István – Horváth Dániel
2. Mátis Péter – Németh Róbert
3. Peszlen Ferenc – Mészáros István

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!