A nyáron alaposan kicserélődött, megfiatalodott a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosárlabdacsapat kerete. Ennek megfelelően idén csak az Egyetemi és Főiskolás Bajnokságban indultak el Szabó László tanítványai. Az idény első találkozójára a héten került sor, ekkor a vasi lányok a rendkívül erős UNI Győr SZESE diákjaival mérkőztek meg.

Az már a feldobás előtt egyértelmű volt, hogy magassági fölényben lesznek a hazaiak és sokkal mélyebb kispaddal számolhattak, ami szintén nem ígért könnyű összecsapást a szombathelyiek számára. A vendégek inkább közelről és középtávolról próbáltak tüzelni, de mindezt ritkán tehették tiszta dobóhelyzetből. Míg a magassági és súlyföléynben játszó győriek nem kegyelmeztek.

A házigazda sem dobott jól mezőnyből – tanulságos adat, hogy mindkét gárda 13 százalékkal célzott a triplavonal mögül. Ezzel szemben közelről nem kegyelmezett a Győr, amely a nagyszünetre el is döntötte a találkozót. Szabó László együttese a második félidőben még indított egy nagy rohamot, de a hajrára már a fáradtság jelei is kiütköztek, amely újabb esélyt adott a riválisnak.

Végül 87-38-ra nyert az esélyeknek megfelelően a győri alakulat, amely ismét a bajnoki címre pályázik. A SzoESE játékosai pedig hétfőn ismét pályára lépnek, akkor a Semmelweis Egyetem hallgatóiból álló együttes érkezik a SEK sportcsarnokba, ahol az idény első győzelmét szeretnék megszerezni a vasi lányok.

UNI Győr SZESE – SzoESE 87-38 (27-9, 16-8, 22-14, 22-7)

SzoESE: Preisinger B. 15/3, Mezősi A. 2, Püspöki L. 6, Balogh V. 4, Plózer P. 2.
Csere: Jakubovics D. 4, Dervalics A. 3/3, Kardos K. 2, Kaj B. -, Horváth K. -.
Vezetőedző: Szabó László

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!