Pikáns összecsapásnak ígérkezett a Haladás VSE idegenbeli mérkőzése, amelyet az Aramis SE-vel vívott péntek késő este. A szombathelyiek a szezon nyitányán még elveszítették a Veszprém elleni rangadót, azóta viszont zsinórban nyolc találkozón nyertek és teljesen megérdemelten vezetik magabiztosan az NB I-es férfi futsal bajnokságot. Az alapszakasz 11. fordulójában Budaörsre látogattak Juanra Calvo tanítványai.

Izgalmat persze minden találkozó tartogatott, ezúttal sem volt másként. Egyrészt a Bajnokok Ligájának főtáblájára jutott szombathelyiek igyekeztek helyt állni, elkerülve a sérüléseket, másrészt a vendégek trénere a fiataloknak lehetőséget biztosított az összecsapáson. S bár sérülés miatt akadtak hiányzók is, a győzelem reményében kezdte a derbit a Hali.

Nagy csatát hozott a találkozó. Bár a mérkőzés első helyzetét a hazaiak dolgozták ki többször veszélyeztetett a szombathelyi alakulat. A pontos befejezéssel azonban hadilábon álltak Vas Ádámék, így némi meglepetésre csak a 12. percben született meg az első gól, aminek viszont az Aramis örülhetett. Ezután viszont felpörgette a tempót a Hali.

Egy szépségdíjas támadás végén gyorsan egyenlített a vasi alakulat. Hajmási volt eredményes, de a szünetig többször már nem sikerült betalálniuk a csapatoknak. A térfélcsere után is inkább a vendégek akarata érvényesült és úgy tűnt sikerül döntésre vinni a találkozót. Hajmási ellenállhatatlan formában játszott, meglépett a Hali.

A hajrában viszont újult erőre kapott az Aramis együttese és vészkapus megoldással próbálták feltörni a vasi reteszt. A vendégek megingásait Büki vezérletével sikerült megtorolni és ezzel visszavágni a Szombathelyen elszenvedett vereségért. A 6-4-es végeredményt az utolsó percben állították be a Pest megyeiek.

Aramis SE – Haladás VSE 6-4 (1-1)

Haladás: Gyimesi M. – Kovács M., Luiggi Longo, Sipos G., Vas Á.
Csere: Alasztics M., Homlok L. – Szalmás Z., Hajmási M., Dróth Z., Dávid R., Vatamaniuc-Bartha D., Gerencsér A., Rezala.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Büki 3, Keresztury, Horváth Sz., Hosszú illetve Hajmási M. 3, Dávid R.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!