A magyar férfi sakkválogatott Montenegró, a női pedig a rendező, Szlovénia ellen kezd Terme Catezban a 23. csapat Európa-bajnokságon. A férfiakat a 10., míg a nőket a 11. helyre rangsorolták. A pénteki nyitó fordulóban mind a két kapitány magabiztos győzelemre számít – a szövetség tájékoztatása szerint.
“Reális elvárásom a legjobb tízbe kerülés, a hat közé jutás már bravúr lenne” – nyilatkozott a női ötös kapitánya, Papp Gábor. A női csapat tagjai táblasorrendben: Lázárné Vajda Szidónia, Gara Tícia, a 14 éves Gaál Zsóka, Terbe Julianna és Mihók-Juhász Barbara.
“Biztos vagyok benne, hogy képesek vagyunk nálunk magasabban rangsorolt válogatottakat is legyőzni, ezt szeretném megmutatni, továbbá a legjobb tízben végezni” – mondta a férfi válogatott vezetője, Ács Péter, aki Erdős Viktorra, Berkes Ferencre, Bánusz Tamásra, Gledura Benjáminra és Kántor Gergelyre számít.
Szabó László, a Magyar Sakkszövetség elnöke szerint a kontinensbajnokság kiváló lehetőség lehet a fiataloknak a bemutatkozásra, és arra, hogy felmérjék, mire képesek “nagy tét alatt”.
A kilencfordulós kontinensviadalon mind a nőknél, mind a nyílt kategóriában Oroszország a legesélyesebb a végső győzelemre. A mérkőzések minden nap 15 órakor kezdődnek, szabadnap szerdán lesz.
Az Eb keretein belül kerül sor az Európia Sakkszövetség közgyűlésére, amely kiemelten fontos magyar szempontból, ugyanis 2024-ben Budapesten rendezik a sportág legnagyobb versenyét, a sakkolimpiát.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!