Nagy izgalom és várakozás előzte meg a két piros fekete csapat összecsapását, amelyet a Rába-parti településen rendeztek. Az élvonalbeli Kosárlabda bajnokság hétvégi fordulójában az Egis Körmend ellenfele az a Szolnok volt, amely elmúlt hetekben sorra nyerte a mérkőzéseit.

Alaposan bekezdett a házigazda együttes támadásban és védekezésben egyaránt, bár úgy tűnt, sikerül megfogni a szolnoki együttest, ez csak hellyel-közzel valósult meg. A Tisza-parti alakulat ugyanis kiválóan és főként eredményesen játszottak, ennek megfelelően meg is nyerték az első negyedet.

A folytatásban hasonló forgatókönyv szerint zajlott a találkozó. A dobószázalék nem volt annyira pontos, mint a találkozó elején, és hiába zárkózott fel többször is körmendi együttes, a nagyszünetben szolnoki előnyt mutatott az eredményjelző.

A második félidőben aztán rendezte sorait a vasi alakulat és ennek meg is lett az eredménye. Stokes vezetésével sikerült faragni a hátrányból és úgy tűnt, hogy fogást talált riválisánál a házigazda. A véghajrában viszont egyre többet hibáztak és ezt kihasználta a szolnoki csapat, amely megérdemelten nyerte meg a találkozót.

Egis Körmend – Szolnoki Olajbányász 82-93 (24-27, 22-25, 19-17, 17-24)

Körmend: Stokes 24/12, Takács K. 4, Ferencz Cs. 5/3, Savic 17/9, Garrett 15.
Csere: White 17/6, Durázi K. -, Krivacsevics M. -, Kiss M. -.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!