Portugáliában buborékrendszerben bonyolítják le a héten az UEFA futsal Bajnokok Ligája elitkörét. A magyar címvédő a D-jelű kvartettben kapott helyet a sorsolást követően, ahol a Benfica mellett a spanyol Levante és az ukrán Uragan csapatát sodorta a szombathelyiek útjába a szerencse. Első nap, talán a csoport legerősebb ellenfelével, a házigazda portugál gárdával mérte össze tudását a Hali.

A Benfica joggal pályázik a Final Four helyek egyikére, hiszen kerete tele brazil és honi játékosokkal, akik már a kezdést követően nekiestek a magyar bajnoknak. Már a második percben megszerezte a vezetést a házigazda. Újabb két perc sem kellett és máris kettővel ment a portugál bajnokság ezüstérmese. Dávid szemfüles góljával szépített a Haladás és még nem telt el a találkozóból öt minutum sem.

Ezt követően érvényre juttatta akaratát a Benfica és még a kapusuk is több ízben csatlakozott a támadásokhoz. A nagyszünetig további három alkalommal találtak be a hazai játékosok a magyar kapuba. A második félidőben már csak örömfutsalt láthatott a közönség, amiben mindkét együttes partner volt. Szép megoldások mellett becsülettel potyogtak a gólok.

A játékrész derekán Rezala, a hajrában pedig Dróth Zoltán is betalált. Az esélyeknek megfelelően a Benfica azonban nem hagyott kételyt afelől, hogy mely csapaté lesz a győzelemért járó három bajnoki pont. Az utolsó két percben újabb két góllal lezárta a találkozót. A Haladás csütörtökön újabb mérkőzésen bizonyíthat, amikor a Levante ellen lépnek pályára.

UEFA Futsal Bajnokok Ligája-elitkör
D-csoport / 1. forduló

Haladás VSE – Benfica 3-8 (1-5)

Haladás: Alasztics – Hajmási, Dróth, Dávid, Henrique Diniz
Csere: Gyimesi, Homlok – Kovács, Longo, Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Gerencsér, Rezala, Vas
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerzőink: Dávid R. (4′), Rezala (25′), Dróth (38′) illetve Jacaré (2′, 3′), Tayebi (9′, 10′), Fits (17′), Nilson (28′), Arthur (39′), Cintra (40′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!