Az értékes kecskeméti sikert követően a hétvégén ismét hazai környezetben lépett pályára a Szombathelyi Haladás. A Merkantil Bank Liga 19. fordulójában a Szolnoki MÁV FC látogatott a Rohonci útra azzal a szándékkal, hogy pontot, pontokat szerezzen a vasi megyeszékhelyen. Ugyanakkor Németh Szabolcs együttese is a győzelem megszerezésének reményében lépett pályára, előkelő helyének megőrzése céljából.

A kezdést követően sokáig csak tapogatózó játék folyt a játéktéren. A rendkívül hideg idő sem késztette nagyobb iramra a játékosokra, így sokáig csak meddő mezőnyfölényig jutott a Haladás, amihez néhány kósza helyzet párosult. Az eseménytelen első félidő hajrájában aztán feléledtek a csapatok és azonnal belejöttek a ziccerek kidolgozásába, értékesítésébe.

Először a Szolnok támadósora villogott, de a próbálkozás fölé ment, majd postafordultával jött a válasz. Ekkor egy tetszetős akciót vezettek a szombathelyiek a bal szélen, Mocsi beadására Kiss Bence érkezett menetrendszerűen és könyörtelenül kilőtte a rövid sarkot. A szünetben így a hazai játékosok vonulhattak elégedettebben az öltözőbe, igaz még hátravolt 45 kőkemény perc.

Hogy mennyire nem volt könnyű dolga a vasi alakulatnak, azt jól mutatja, hogy a Szolnok védelme jól zárt vissza és ígéretes ellenakciókra rendezkedtek be. Ennek ellenére ismét a vendégek hálója rezdült meg. Ismét egy szép villanást láthatott a közönség, Mocsi iramodott meg a jobb szélen, ezúttal levitte az alapvonalig, védője viszont buktatta, így büntetőhöz jutott a Hali.

Horváth Rajmund testcsellel elküldte a kapust az ellenkező irányba, Ő pedig a labdát a bal felsőbe bombázta. Németh Milán növelhette volna a különbséget, de a hazaiak csapatkapitánya lesről talált a kapuba. A kétgólos hátrány sem törte le a vendégeket és egy sarokrúgást követően Kovács Olivér maradt egyedül a tizenegyes pont környékén, aki köszönte a lehetőséget és a dermedten álló Rózsa mellett a hálóba passzolt.

Az utolsó negyedórában kiegyenlített lett a játék, sőt a hajrában a Szolnok próbált egalizálni. Ez azonban nem jött össze, mert a vasi védelem már jobban ügyelt a támadókra. 90 percnyi játék után megérdemelten tartotta itthon a Haladás a három pontot és őrzi harmadik helyét a tabellán. A következő fordulóban a Pécs látogat majd a vasi megyeszékhelyre.

Szombathelyi Haladás – Szolnoki MÁV FC 2-1 (1-0)

Haladás: Rózsa – Mocsi, Guzmics, Németh M., Bosnjak – Holdampf, Doktorics (Szekér 66′) – Tóth M. (Monori 14′ / Devecseri 80′), Csilus, Kiss B. (Szíjártó 80′) – Horváth R.
Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gólszerző: Kiss B. (44′), Horváth R. (büntetőből – 68′) illetve Kovács O. (76′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!