A Bajnokok Ligája Elitkörének utolsó játéknapját tartották Portugáliában, ahol a Haladás ukrán ellenféllel nézett farkasszemet. A szombathelyi futsalosok mindenképpen győzelemmel szerettek volna búcsúzni így támadólag léptek fel az összecsapáson. Ezzel együtt a tét a csoport harmadik helye volt.

Gyorsan bekezdett a Haladás, alig három percre volt szüksége, hogy megszerezze a vezetést. Ekkor Henrique Diniz villant egyet és kilőtte a hosszú felső sarkot. Támadásban maradt a Haladás, több helyzetet dolgozott ki, mint ellenfele. Az újabb gólra viszont az első félidő utolsó percig várni kellett.

A szombathelyi együttes büntetőhöz jutott, a labda mögé pedig a csapat kapitánya, Dróth Zoltán állt. A támadó kíméletlen volt és a vetődő kapus mellett a hálóba bombázott. A második játékrész sem hozott nagy változást, a Haladás jól kontrollálta a találkozót, az ukránok pedig próbáltak szépíteni, de igazi átütőerő nem volt játékukban.

Az Uragan együttese kemény ellenfélnek bizonyult, de csak megnehezíteni tudta a szombathelyiek dolgát, akik Rezala és Hajmási találataival végérvényesen eldöntötték a három pont sorsát. Ezzel a sikerrel pedig a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik helyen fejezte be a küzdelmeket Juan Ramon Calvo Rodriguez csapata.

Futsal Bajnokok Ligája, elitkör, D csoport, 3. forduló:

Haladás-Uragan (ukrán) 4-0 (2-0)

gól: Henrique (3.), Dróth (20.), Hajmási (25.), Rezala (36.)

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!