Vasárnap elstartolt a 35. jégszezon. A 14 programból álló idei sorozat 11 rendezvényéből az első a fél órás korcsolyázás volt, amelynek rendezői feladatait Szombathely Megyei Jogú Város Sport és Ifjúsági Irodája vállalta fel. A fél órás korcsolyázást több, mint háromszázan teljesítették, ők egy elismerő oklevelet vehettek át Varga Jenő versenyigazgatótól.

Emellett megvalósult a múlt hétvégi kedvezőtlen időjárás miatt vasárnapra halasztott Összmagyar Mikulástalálkozó is, amely szintén a Prevenciós célú egészségmegőrzés a szabadidősport révén TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01425 azonosítószámú projekt keretén belül valósult meg.

A vasárnapi programban a Összmagyar Színes Mikulások már 18. alkalommal találkoztak Szombathelyen, ahol már mindenki tudja, hogy Szombathely, a Színes Mikulások városa. Szombathely jeges sportágaiért 35 éve aktív Varga Jenő Jéglovag ötletéből megvalósuló program a jégszezon kiemelkedő eseményének számít.

A gyerekek önfeledten korcsolyázhattak a szabadon választott Mikulással. A közös bemelegítésen mindig tanulhatnak valami újat a korcsolya szerelmesei. Ezt követően a vetélkedőn az általános iskolások indulhattak, a felnőttek csak kipróbálhatták az összetett akadálypályát.

Az első két rendezvény az Téli Olimpiai 5 próbába is beleszámított, amelyet Szombathely már 4. alkalommal indított útjára az országban egyedülálló programként. Varga Jenő töretlen lelkesedésének és kifogyhatatlan ötleteinek köszönhetően minden héten lesz szórakozni való gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Az idei év szlogenje: Jégre fel Szombathely, mert korcsolyázni jó!

Verseny eredmények:

Alsós lány: 1. Nemesi Letti 2. Bem Panna 3. Bokor Rozi.

Alsós fiúk: 1. Máthé Zalán 2. Rebcsényi Nándor 3. Rebcsényi Dániel.

Felsős lány: 1. Nemesi Mitterstiller Míra 2. Horváth Viola 3. Horváth Bianka.

Felsős fiú: 1. Simon Zoltán 2. Vincze-Kiss Olivér 3. Rebcsényi Zoltán.

A rendezvényre kilátogattak Szombathely egykori kiváló gyorskorcsolyázói, így Steiner (Szántó) Kornél, Bozi Ági és Márkus József is tiszteletét tette.

A helyszínen megtudtuk, hogy nincs megállás, szombaton délelőtt 10 órakor játékos ügyességi versennyel folytatódik a 35. jeges szezon.

Jégre fel Szombathely, mert korizni Jó!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!