Kedden már a második napját bonyolították le a 2021-es esztendő Szilveszter kupának. A 35 éves múltra visszatekintő teremlabdarúgó rendezvény egyik kellemes színfoltjának ígérkezett a hölgyek csatája, amely egész napos program volt. A Haladás Sportkomplexumban kora reggeltől, egészen késő délutánig pattogott a labda, hogy eldöntsék a csapatok a továbbjutás kérdését.

Ennek megfelelően hét együttes vágott neki a selejtezőnek, ahol
körmérkőzéses formában döntötték el a csoportbeli helyezéseket. A legjobb négy csapat pedig kivívta a jogot az elődöntőt, amelyet a zárónapon, december 30-án rendeznek. Már az erőviszonyokat is nehéz volt megjósolni, hiszen több ismeretlen együttes érkezett a vasi megyeszékhelyre, így több “fekete ló” is volt a mezőnyben.

A két évvel ezelőtti aranyérmes FC Monarchia nem volt ott az indulók között, azonban harmadik helyet megcsípő Pelc-Nyárád alakulata igen, amely néhány pofonba is beleszaladt a selejtező során, de ott lesz a négyes döntőben. Az ELIT-TA csapata viszont végig kiegyensúlyozott teljesítménnyel, az utolsó mérkőzésig veretlenül lépegetett, így alighanem a döntőben is találkozhatnak velük a szurkolók.

Kifejezetten pozitív visszhangja volt a női mérkőzéseknek, akik nagy elánnal vetették bele magukat a találkozókba. Sokszor a saját testi épségüket sem kímélték, többször állt is a játék sérülések, ápolások miatt. Ugyanakkor eseményekben, gólokban gazdag találkozókat játszottak a főszereplők, aminek eredményeként bőven 100 rúgott találattal fejezték be a játéknapot.

Az elődöntőben a végig egyenletes teljesítménnyel kirukkoló ELIT-TA mellett ott lesz a Bagolyvár Pizzéria Celldömölk, a Csepreg SE és a Pelc-Nyárád gárdája. A Gersekarát – Csepreg meccset közösség ioldalunkon követhetted.

A fináléba jutást csütörtökön 13:00-kor és 13:25-kor kezdődő derbiken vívhatják ki a csapatok.

Kedd este még az amatőr férfiak A-csoportjának küzdelmeit is megrendezték, több nagy nevű gárdának főszereplésével.

Az öt csapatot felsorakoztató selejtezőkörből mindenképpen a továbbjutást tűzte ki célként az az FC Bunstift, amely címvédőként érkezett a tornára. Épp ezért valamennyi riválisa próbálta felvenni a versenyt velük, valamint egymással, hiszen csak két hely volt kiadó ebben a csoportban is. A munkanap dacára sok néző volt kíváncsi az összecsapásokra.

Szerdán a nyílt mezőny még pályára nem lépett csoportjainak küzdelmeit rendezik meg a Haladás csarnokában. Ahol a még kiadó helyekért fognak játszani a csapatok. Csütörtökön pedig következik a zárónap, ahol már a helyosztókat, döntőket rendezik meg valamennyi kategóriában. A kiemelt összecsapásokat a Hungarysport természetesen élőben közvetíti, így egyetlen gólról sem maradnak le olvasóink.

Eredmények

Női
1. ELIT-TA 18 pont (39-7)
2. Csepreg SE 13 pont (25-19)
3. Bagolyvár Pizzéria Celldömölk 13 pont (24-19)
4. Pelc-Nyárád 9 pont (16-16)
5. Másnaposok 6 pont (21-24)
6. Rábapaty 3 pont (6-21)
7. Gersekarát 0 pont (8-33)

Amatőr
A-csoport
1. FC Buntsitft 10 pont (19-4)
2. Future Stars 9 pont (30-7)
3. Babzsák boyz 7 pont (16-9)
4. Csepreg SE 3 pont (11-17)
5. Domus Team 0 pont (6-45)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!