Kedden a Kozma Szerszámáruház telephelyén rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia. A női NB I-ben szereplő vasi alakulat új játékosával született megállapodása volt a rendezvény apropója. Ráadásul elég méretes hal akadt az SZKKA horgára, akinek játékával szeretné megőrizni élvonalbeli tagságát a szezon végeztével.

Szekerczés Lucának érkezésével alaposan beleerősít az egyesület, amelyre rendkívül komoly, megterhelő tavaszi idény vár. Az 1994-es születésű balkezes játékosra jobbátlövőként számíthat majd Marosán György vezetőedző. A 175 centiméteres kézilabdázó múltja elég veretes és fiatal kora ellenére nagy rutinnal rendelkezik, ami nagy hasznára válhat az SZKKA-nak is.

A pályafutását Szekszárdon kezdte, majd a Ferencváros színeiben már a Bajnokok Ligájában bizonyított. Később megfordult a Siófok, a Dunaújváros és az MTK színeiben. Legutóbb a német Thüringer együttesében kézilabdázott Szekerczés. A válogatottság sem kerülte el, hiszen többször ölthette magára a serdülő, az ifjúsági, a junior majd a felnőtt címeres mezt.

2013-ban a dániai ifjúság Európa-bajnokságon ezüstérmet nyert, ahol beválasztották a torna All Star-csapatába is. Később a junior világbajnokságon is hasonló elismerésben részesült. 2014-ben pedig a felnőtt válogatottban is bemutatkozott, azóta pedig többször is magára ölthette a címeres mezt. Luca a megállapodás értelmében fél évre kötelezte el magát, de eredményesség esetén hosszabb lehet a vasi kitérője.

A tehetséges jobbátlövő érkezése mellett viszont akadnak távozói is az SZKKA-nak. A klub vezetősége megköszönte Jekatyerina Lubjanaja munkáját, aki távozott Szombathelyről. Hozzá hasonlóan a tavaszi szezont Ana Luiza Borba is máshol kezdi. A nyáron érkezett kézilabdázó pályafutását egy rövid magyarországi kitérőt követően Spanyolországban folytatja.

xxx

Ma este pedig már lejátssza idei első tétmérkőzését a szombathelyi gárda. A Hungast SZKKA NB I-es csapata az eredeti kiírás szerint szerdán az FTC-Rail Cargo Hungaria együttesét fogadta volna hazai pályán. A Fradi elleni bajnokit Marosánék szerették volna méltóképpen az Aréna Savariában rendezni, de sokáig bizonytalan volt a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely Bajnokok Ligája-sorsolása, és mivel időközben a Fradi is jelezte, hogy a meccset követően idegenbeli BL-rangadóra utazik, ezért a két klub megcserélte a bajnoki pályaválasztói jogát.

Így az NB I-es szombathelyi csapat ma 18 órától idegenben, az Elek Gyula Arénában lépett volna pályára, ám Marosán Györgyék pár órával a kezdés előtt lemondták a meccset.

Az FTC elleni hazai bajnokit, a csere után május negyedikén rendezik meg az Aréna Savariában.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!