Javában zajlanak a diáksport égisze alatt meghirdetett versenyek. Ez alól nem képezett kivételt a jeges sportok sem és hétköznap a Szombathelyre jellemző játékos kedv is kiváló vonzerőnek számított. Idén már 35. alkalommal a Sport és Ifjúsági Irodasegítségével megvalósított “Iskolák a jégen” sportvetélkedőre rekordszámban érkeztek a jelentkezések.

Ez egyúttal azt is jelentette, hogy akadtak tanintézmények, ahonnan több csapat érkezett, növelve a színvonalat és fokozva a hangulatot. Az időjárásra sem lehetett panasza a résztvevőknek. A szabályoknak megfelelően 6+2 cserével érkeztek a csapatok, ez pedig azt jelentette, hogy közel kétszáz diák mozgatta meg magát különböző feladatok során.

Varga Jenőék ezúttal is igyekeztek színesíteni a rendezvényt. A közös bemelegítések után a futamok következtek. Hogy mindenkinek lehetősége legyen kihozni önmagából a legjobbat, gyakorlásként minden feladat elején egy gyakorló kört tettek a versenyzők. Ezután már a gyorsaságé, ügyességé volt a főszerep, ráadásul az idővel is nagy volt a versenyfutás, nemcsak a többi csapattal.

Nem hiányoztak a jeges sportágak képviselői sem, hiszen több Szombathelyi Pingvinek klub kötelékébe tartozó jégkorongozó mutatkozott be új, játékosabb oldaláról. A hölgyek mezőnyében végül a Bolyai diadalmaskodott – az öt feladatból valamennyit megnyerte. Az erősebbik nem képviselőinél – a vártaknak megfelelően a Nagy Lajos Gimnázium csapata diadalmaskodott.

Iskolák a jégen

Lányok:
I. Bolyai – 5 pont
II. Oladi – 12 pont
III. NLG – 14 pont
IV. Élelmiszeripari – 19 pont
V. Kanizsai – 26 pont
VI. PTE – 35 pont
VII. HBSZ – 36 pont
VIII. Herman Ottó – 53 pont

Fiúk:
I. NLG – 5 pont
II. Gépipari I. – 8 pont
III. Puskás I. – 12 pont
IV. Bolyai – 15 pont
V. Gépipari II. – 24 pont
VI. Puskás II. – 30 pont
VII. KDG – 30 pont
VIII. Savaria – 31 pont
IX. Élelmiszeripari – 34 pont
X. Orlay I. – 36 pont
XI. Hefele – 42 pont
XII. Orlay II. – 45 pont

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!