Szombat este nemcsak a címvédő Falco, hanem a másik Vas megyei együttes is pályára lépett Az NB I-es bajnokságban. Az Egis Körmend a 22. fordulóban a Rába-parti településen fogadta az Alba Fehérvár csapatát. A házigazda zsinórban három megnyert mérkőzést követően folytatni szerette volna menetelést.

Ennek megfelelően hatékony támadójátékkal próbáltak kirukkolni és Stokes triplájával azonnal magához is ragadta a kezdeményezést a vasi piros-feketék csapata. Ezután felváltva estek a pontok, de arra gondosan ügyelt a Körmend, hogy riválisa ne tudjon fordítani és ne kerüljön lépéselőnybe. 10 percnyi játék után 2 ponttal vezetett Antonis Constantinides együttese.

A folytatásban viszont megtört a házigazda lendülete és Vojvoda hatékony játékával sikerült ledolgozni a hátrányát a vendégeknek, a szünet előtt pedig a fordítás is összejött nekik. Ebben a játékrészben sem támadásban sem védekezésben nem tudott újítani a Körmend, így a nagyszünetben 11 pontos fehérvári előny állt az eredményjelzőn – teljesen megérdemelten.

A nagyszünetben bizonyára alapos fejmosást kapott hazai kosárcsapat, mert a pihenőt követően teljesen más volt a hazaiak játéka. Magabiztos védekezéssel felőrölték a vendég játékosokat, és támadásban Henry vezetésével ismét fordított az Egis Körmend. Úgy tűnt, hogy ez a lendület kitart majd a találkozón végéig és könnyed hazai sikert eredményez a produkció.

Nem így történt, hiszen a negyedik negyed elején átvette az irányítást az Alba Fehérvár és a hajraig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A kritikus pillanatban aztán Savic triplával segített, Gordon pedig közelről volt eredményes. A nehezen megszerzett előnyére pedig gondosan ügyelt a találkozó végéig és megérdemelten nyerte meg ezt a fontos rangadót az Egis Körmend.

Egis Körmend – Alba Fehérvár 91-83 (23-21, 13-26, 30-13, 25-23)

Körmend: Stokes 8/6, White 17/6, Savic 19/9, Martinez – , Gordon 15.
Csere: Henry 19/9, Takács 6, Ferencz 4, Kenéz 2, Durázi 1, Krivacsevics -, Kiss -.
Vezetőedző: Antonis Constantinides

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!