A Merkantil Bank Liga NB II. 25. fordulójában a Szombathelyi Haladás a Szeged Csanád-Grosics Akadémia otthonába látogat.

A haladas.hu előzeteséből kiderül, hogy tavasszal remekül szerepelnek a szegediek: négy meccsen három győzelem és egy döntetlen a mérlegük. A nyitányon idegenben 1-1-re végeztek a III. kerülettel, majd odahaza 3-0-ra verték a Budafokot, 2-1-re a Dorogot, legutóbb 4-0-ra nyertek Tiszakécskén. A Tisza-partiak így 45 ponttal már a bajnoki tabella harmadik helyen tanyáznak. A szegedieket a vasárnapi bajnokin – a vezetőedző Dragan Vukmir eltiltása miatt – a korábbi kiváló Haladás-csatár, a másodedző Andorka Péter irányítja. A kék-feketék keretét erősíti a volt szombathelyi Gajdos Zsolt is. Házi gólkirályuk tíz találattal a legutóbb Tiszakécskén duplázó Horváth Krisztofer, de a támadósort erősíti Germán Tamás, Daru Bence is. Es a Mol Fehèrvàrtól kölcsönvett Csoboth Bence is gólveszélyes labdarúgó. Azaz jó játékosokból áll a Szeged, nem véletlen előkelő helyezésük.

A szombathelyiek egy-egy győzelem és döntetlen mellett két vereséget gyűjtöttek be eddig, utolsó három bajnokijukon viszont csak egy pontot szereztek. Az viszont biztató, hogy tavasszal idegenben veretlen a csapat, Győrött 2-0-ra nyertek, Békéscsabán 1-1-re végeztek Németh Szabolcs tanítványai. A zöld-fehérek azonban több sebből vérezve utaztak el a Tisza partjára, hogy miért, azt a Hali trénerétől tudtuk meg.

A Szeged jó formában levő jó csapat, minőségi játékosok alkotják. A legfontosabb az lesz a mérkőzésen, hogy a saját játékunkra koncentráljunk, bátran és felszabadultan focizzunk. Sajnos szinte a teljes védelem kidőlt, Németh Milán, Kállai Kevin, Devecseri Szilárd, Csato Martin sem áll rendelkezésre, de kérdéses a középpályás Kiss Bence játéka is. Tetézi problémáinkat, hogy a héten válogatott elfoglaltság miatt Horváth Rajmund és Simut Mario sem edzett a csapattal – fogalmazott érdeklődésünkre Németh Szabolcs.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Szombathelyi Haladás meccsen 17 órakor harsan fel a kezdő sípszó, az összecsapást élőben közvetítjük a helyszínről.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!