Tervezni sem lehetne ellén szorosabb menetrendet és tabellát a másodosztályú futsalbajnokság nyugati csoportjában. Erről talán leginkább a Sárvár Futsal együttese tudna mesélni, hiszen alig két hét leforgása alatt öt bajnoki és egy kupameccs jutott számukra. Ezek többsége a koronavírus-járvány miatti halasztásból adódott, viszont meglepően eredményesen vették ezeket a “kanyarokat”.

A legutóbbi 21. fordulóban sem vallottak szégyent Halmos Mátéék. A találkozó elején – alig négy perc leforgása alatt – kétgólos hátrányba kerültek, ez sem okozott nagyobb nehézséget. Még az első félidőben sikerült egyenlíteni Halmos és Fábián találataival. A szünet után pedig beindult a henger és igazi gólparádét rendeztek a fővárosi Sport11 szabadidőközpontban.

A szenvedő fél ezőttal a Budapesti Atlétikai Klub volt, amely sereghajtóként többször is vezető pozícióból kapott ki. Ezúttal 7-3-mal ért véget az összecsapás. A másik vasi érdekeltséget a Haladás VSE II. szolgáltatta, akik Érdre voltak hivatalosak. Itt a jó erőkből álló Magyar Futsal Akadémia várt Vidák Balázsékra és egy rendkívül magas színvonalú derbi kerekedett a meccsből.

Élvezetes, fordulatokban gazdag, négy gólt hozó derbi során mindkét csapat vezetett a találkozó során, amely végül igazságos döntetlennel ért véget. Egyetlen fordulóval az alapszakasz vége előtt nehéz lenne megjósolni melyik csapat örülhet a 22. játéknap után, hiszen a végső sorrend dönt arról, hogy ki kezd a felső-, és ki kezd az alsó-házi rájátszsásban.

Magyar Futsal Akadémia – Haladás VSE 2-2 (1-1)

Haladás: Homlok L. – Papp Zs., Puhr B., Fehér D., Vidák B.
Csere: Horváth B. – Kovács M., Knizs O., Kiss P., Vincze B., Dobos D., Horváth F., Horváth Z., Volner B.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Szabó D. (15′), Bencsik G. (39′) illetve Fehér D. (19′), Knizs O. (25′)

*

BAK – Sárvár Futsal 3-7 (2-2)

Sárvár: Soós B. – Tóth L., Manganelli A., Mézer V., Szakasics B.
Csere: Balogh Á., Gyenese Á., Fábián K., Halmos M.

Gólszerző:Besenyei F. (2′, 4′), Pető O. (35′) illetve Halmos M. (17′, 26′, 39′), Fábián K. (20′), Manganelli A. (30′, 38′), Szakasics B. (35′).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!