A Merkantil Bank Liga NB II. 26. fordulójában a Szombathelyi Haladás a Dorogi FC csapatát fogadja.

A haladas.hu előzeteséből kiderül, hogy a vendég dorogiak tavasszal nincsenek a legjobb passzban, öt bajnokijuk közül négyet elbuktak, csupán hazai pályán játszottak 1-1-es döntetlent a III. kerületi TVE-vel. Legutóbb Dorogon 1-0-ra kikaptak a Tiszakécskétől. A Komárom-Esztergom megyei csapatban több, volt szombathelyi futballista is szerepel. Mursits Roland és Rácz Ferenc játszott a Haladásban, míg Nyíri Vince és Keresztes Krisztián az Illés Akadémián futballozott. Fenyvesi László együttesének legeredményesebb futballistái Szabó Lukas és Tomás Lénárt négy-négy góllal.

A hazai szombathelyiek 1 győzelem és 2 döntetlen mellett 2 vereséget gyűjtöttek be eddig, utolsó 4 bajnokijukon csak 2 pontot szereztek. Az viszont biztató, hogy tavasszal idegenben veretlen a vasi csapat, Győrött 2-0-ra nyertek, Békéscsabán és a dobogós helyen álló, jó formában lévő Szeged otthonában is 1-1-re végeztek Németh Szabolcs tanítványai. Az esélyekről a zöld-fehérek mesterétől érdeklődtünk.

Nehéz mérkőzésre számítok, hiszen a Dorog egy nagyon fegyelmezett csapat, ellenfelünk nagy hangsúlyt fektet a stabil védekezésre. Állandóan 9-10 emberrel a labda vonala mögött helyezkednek, ezért a hét második felében azt gyakoroltuk, hogyan tudjuk feltörni az ilyen védelmi falat. A ma esti mérkőzésen is több sebből vérzünk, biztosan nem számíthatok a betegséggel küzdő Kiss Bence és Csató Martin, valamint a sérült Kállai Kevin játékára. Szijjártó Ármin és Artner Dávid a héten az U18-as magyar válogatottban szerepelt. Kedden és csütörtökön mérkőzést játszottak, a héten csupán egyszer edzettek velünk, így ők biztosan nem lesznek a kezdő csapatban – fogalmazott megkeresésünkre Németh Szabolcs.

A Szombathelyi Haladás – Dorogi FC meccsen 17 órakor harsan fel a kezdő sípszó, az összecsapást élőben közvetítjük a Haladás Sportkomplexumból.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!