Lenovo Tenerife – Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely 87-62 (18-20, 22-19, 26-13, 21-10)
Bajnokok Ligája, L-csoport, 4. forduló
San Cristobal de La Laguna, Santiago Martin Arena
V.: Lucis (lett), Horozov (bolgár), Kukelcik (szlovák)

Tenerife: Fitipaldo 8/6, Salin 9/9, Doornekamp 9/9, Wiltjer 23/18, Shermadini 8. Cserék: Huertas 8, Guerra 10, Rodgriguez -, Sastre 3/3, Smith 2, Sulejmanovic 7/3, Ivankovics -.

Falco: Váradi 8, Somogyi 6, Clark 9/3, Golomán 8, Keller 4. Cserék: Verasztó 3/3, Perl 6, Hawkins 2, Barac 16.

Az 1. negyedben a Váradi – Somogyi – Clark – Golomán – Keller ötössel kezdett a Falco az eddig tökéletes, 3-0-ás mérleggel csoportelső Lenovo Tenerife otthonában. Golomán szerezte meg az este első pontjait egy remek zsákolás után. Keller Ákosnak nehéz dolga volt a palánk alatt, korai faultproblémái miatt érkezett Boris Barac. A következő percekben Somogyi, Váradi és Barac is eredményes volt, fej-fej mellett haladt a két sárga-fekete csapat. Barac remekül szállt be, sorra jöttek tőle a pontok. Fél perccel az első negyed vége előtt egy labdaszerzésből Perl Zoltán is beköszönt, az ő ziccere jelentette a különbséget a két csapat között az első negyed végén, 18-20.

A 2. negyed első négy pontja a hazaiaké volt, erre a Váradi-Perl duóval tudott válaszolni a Szombathely, újra a vasiaknál volt az előny. A Tenerife egyre magabiztosabb volt a hárompontos vonalon túlról, 31-28-nál már az ötödik triplájukat értékesítették, ezt Milos Konakov sem hagyhatta szó nélkül. 35-30-nál kialakult az eddigi legnagyobb differencia, ezen Golomán és Barac kosarai szépítettek, 35-34. Az utolsó másfél percben sikerült tartani ezt a különbséget. Verasztó Péterre jött ki a félidő utolsó dobása, aki beszórta a szombathelyiek első tripláját a meccsen, 40-39. A hármasokkal ellentétben a festékből nagyon jók voltak a szombathelyiek, 30 pontot szereztek onnan, míg a Tenerife 12-t.

A 3. negyedet jobban kezdte a hazai csapat, Doornekamp hármasa után már 48-41 volt a hazaiak javára, időt kellett kérni. Nehéz helyzetbe került a Falco, Wiltjer tarthatatlan volt, a negyedik távoliját dobta be, de Salin sem hibázott náluk, 60-47. Clark révén végre nálunk is van tripla, viszont nem marad megválaszolatlanul. Ráadásul kétszer. 66-50. Nagy előnyben játszhattak a hazaiak. Marvin Clark készült volna zsákolásra, viszont helyette két büntetővel zárta a harmadik játékrészt. 26-13-ra nyerték a negyedet a spanyolok, 66-52.

A 4. negyed első kosara a Falcóé volt, viszont továbbra sem felejtett el hármast dobni a Tenerife, Doornekamp volt eredményes, 69-54. Tovább tudták növelni előnyüket, nagy fölényben játszottak a spanyolok. A negyed felénél Barac kosara után elérte a Falco a 60 pontot, Barac maga 16-ot. 3 perccel a vége előtt Fitipaldo két büntetője után már 20 pontos előnyben voltak a hazaiak, 80-60. Az utolsó percben Keller blokkja volt látványos, ebben jobbak voltak a vasiak, az ötödik ilyet mutatták be a meccsen. Az utolsó pontok a hazaiaké voltak, szoros első félidő után végül sima győzelmet arattak a spanyolok, 87-62. Ezzel a Tenerife mérlege 4-0-ra, míg a Falcóé sajnos 0-4-re változott.

Folytatás szombaton, a hazai bajnokságban, ahol az Arena Savariában a Kecskemét lesz az ellenfél.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!