A 28. forduló zárómérkőzése nem alakult rózsásan a szombathelyiek számára, a kiesés elől menekülő Budafok háromszor vezetett, és bár a szombathelyiek kétszer visszajöttek a mérkőzésbe, végül a vendég együttes megérdemelten gyűjtötte be a 3 pontot. 

Nem kezdődött jól a mérkőzés a vasiak számára, hisz a 17. percben a vendégek Szabó révén megszerezték a vezetést. Erre 5 perccel később Lencse válaszolt, így 1:1-es állással tértek pihenőre a felek.

A második etapban aztán tovább folytatódott a vendég mezőnyfölény, sokkal tudatosabb játékot játszott a Budafok, amely másodszor is megszerezte a vezetést az 57. percben.

A Hali aztán szinte a semmiből ismét egyenlíteni tudott, Tóth Milán fejese, ha centikkel is, de áthaladt a gólvonalon, így az utolsó negyedórának 2:2-es állással futottak neki a felek.

A 84. percben aztán érkezett a mindent eldöntő gól, Fótyik fejelt a szombathelyi kapuba, ám fontos megjegyezni, hogy a beadás előtt valószínűleg már elhagyta a labda a játékteret.

A győztes találat szabályossága tehát kétséges, ám azt nem lehet mondani, hogy érdemtelenül vitte volna el Csizmadia Csaba együttese a 3 pontot Szombathelyről.

LABDARÚGÓ NB II
28. FORDULÓ
SZOMBATHELYI HALADÁS–BUDAFOKI MTE 2–3 (1–1)
Szombathely.
 Haladás Sportkomplexum, 848 néző. Vezeti: Káprály Mihály (Berényi Ákos, Belicza Bence).
HALADÁS:
  Rózsa – Kállai, Guzmics, Németh M. (Devecseri, 61.), Bosnjak – Csilus, Kiss B., Holdampf (Tarján, 79.), Tóth Máté (Horváth R., 64.) – Lencse, Tóth Milán. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
BUDAFOK:
 Oroszi  Vaszicsku,  Margitics, Jagodics M., Fótyik – Kotula, Csonka, Zuigéber (Farkas Bá., 90+3.), Adorján – Soltész, Szabó L. Vezetőedző: Csizmadia Csaba.
Gólszerzők:
 Lencse (22.), Tóth (73.) ill. Szabó L. (17.), Zuigéber (57.),  Fótyik (84.).

A fordulót követően a Haladás a 7. helyről várja majd a folytatást, amely nem ígérkezik könnyűnek, hisz a Szentlőrincet fogadják majd a vasiak. A Budafok sikerének köszönhetően 3 pontra megközelítette a már bennmaradást érő helyen álló Budaörs együttesét. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!