Ahogy szombat délután közösségi oldalunkon már azonnal hírt adtunk róla, Halász Bence, a Szombathelyi Dobó SE kiválósága 76.69 méteres eredménnyel győzött a Leiriában rendezett kontinensviadal férfi kalapácsvetés versenyszámában.

A győztes kísérletet IDEkattintva tekintheted meg.

Jól éreztem magam a versenyen annak ellenére is, hogy végig szakadt az eső. Jobb eredményre számítottam, de ilyen körülmények között ez most nem tudott kijönni belőlem. Elégedett vagyok, hogy sikerült nyerni. Fontos mérföldkő ez a siker számomra, ami egyben remek visszacsatolása annak, hogy jó úton járunk. Még csak a felkészülés közepén vagyunk, az igazán fontos versenyek nyáron lesznek majd, bizakodva várom azokat is” – értékelt a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes atléta a magyar szövetség tájékoztatása alapján.

Halász tavaly januári műtéte után felépülve, egy év kihagyás után vett részt ismét a dobóatléták legfontosabb téli nemzetközi viadalán. Érdekesség, hogy az ötödik magyar lett, aki aranyérmet nyert a Dobó Európa Kupák történetében.

A 2. helyen a spanyol Cienfuegos végzett, a bronzérmes pedig a svéd Carlsson lett, a

szám másik magyarja, Rába Dániel 12. lett 71,89-cel.

A szombathelyi kalapácsvető a verseny után érdeklődésünkre értékelte az általa elért eredményt.

– Sajnos nem lehetek elégedett a helyezéssel és a méterrel sem. Igaz, volt néhány hátráltató tényező, de nem mondhatom, hogy azok miatt dobtam rosszul, mert mindent meg tudtam oldani. Sajnos a technikám nem a legjobb még. Ki kellett hagynom még alapozás közepén másfél hónapot és ez látszott a mostani és a múlt heti versenyen is. Sajnos nincs még meg az a stabilitás, ami tavaly nyáron majdnem minden versenyen végigkísért. Ezen fogok most munkálkodni, hogy minél hamarabb visszaszerezzem – fogalmazott Rába Dániel.
Az U23-as férfi kalapácsvetők versenyében, az ugyancsak a Szombathelyi Dobó SE tehetsége, Doma Benedek szerzett indulási jogot és 67.60 méterrel a 7. helyen zárt.

Vasárnap a női kalapácsvetésben Gyurátz Réka, az U23-as hölgyeknél pedig Németh Zsanett képviselte a szombathelyi dobóiskolát.

Németh Zsolt és Németh László tanítványai közül Gyurátz Réka 67.96 méterrel a 10. helyet szerezte meg.

Az U23-as hölgyeknél Németh Zsanett 63.75 méterrel az előkelő 4. helyet szerezte meg.

 

 

 

A szombathelyiek mellett az FTC ifjú tehetsége állhatott még fel a dobogóra. Herczeg György harmadik lett a férfi gerelyhajítók U23-as versenyében.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!