Egy rendkívül eseménydús időszakot zártak a szombathelyi gyorskorcsolyázók, ezzel pontot téve a jeges szezon végére. Az országos bajnokság után sem pihenhettek a versenyzők, hiszen újabb megmérettetés várt rájuk. A Szombathelyi Sportiskola és a Savaria Speedskating Team színeiben edződött, nevelkedett két sportoló pedig az Egyesült Államokban is bizonyíthatott.

Mercs Abigél és Bejczi Botond – Kóti Gábor edzővel kiegészülve – képviselték hazánkat a Lake Placidben megrendezett Egyetemi világbajnokságon. A népes mezőnyben nemcsak a tapasztalat szerzés volt a célja a szombathelyi korcsolyázóknak, hanem szerettek volna minél előrébb végezni. Ez az eredmények ismeretében nagyon hasznos néhány napnak bizonyult.

Egy rendkívül hosszú út, majd rövid akklimatizációs időszak után kellett rajthoz állni Mercs Abigélnek, aki négy futamon is helyt állt. 1000 méteren a tizedik, míg 1500 és 3000 méteres távon egyaránt a negyedik helyet csípte meg. A legjobban a tömegrajtos versenyt várta a szombathelyi sportoló, ez pedig kiválóan sikerült, hiszen a harmadik pozícióban intették le a célvonalnál.

Bejczi Botond sem vallott szégyent, aki 500 méteren hetedik, 1000 méteren tizedik, 1500 méteren nyolcadik és 5000 méteren hetedik lett. A tömegrajtos futamon kilencedikként ért célba a versenyző. A mix-váltót sem hagyta ki a páros és görkorcsolyás múltjuk ezúttal nagyon hasznos volt, hiszen végül ezüstérmet szereztek. Ezúton is gratulálunk a magyar delegáció szombathelyi tagjainak.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!