Egy rendkívül hosszú téli szünet után folytatódik a női labdrúgók számára a tavaszi pontvadászat. A hétvégi bajnoki fordulót megelőzően azonban a még talpon lévő klubok a Simple Magyar Kupa 4. fordulójában bizonyíthatnak. A mezőnyben ott van a Haladás-Viktória együttese is, akikre rendkívül nehéz percek várnak szerda késő délután a Rohonci úton.

Székely Tibor alakulata a 3. fordulóban csatlakozott a kupa küzdelmeihez és rendkívül magabiztos játékkal, 3-0-ás sikerrel abszolválták idegenben, a KÉSZ-Szent Mihály FC elleni összecsapást. Ezúttal pedig a kiváló játékosokkal rendelkező DVTK következik. A borsodi együttes Szekszárdon 5-1-re nyert és a továbbjutás megszerzésének reményében érkezik a vasi megyeszékhelyre is.

Az idei bajnokságban már kétszer is találkoztak a csapatok, Szombathelyen és Miskolcon is 2-2-re végeztek a felek. Ráadásul a kiváló őszi szereplésének eredményeként a Haladás-Viktória a negyedik, míg a Diósgyőr az ötödik pozícióból várhatja a hétvégi folytatást. A vasi alakulat vezetőedzője elégedett volt tanítványai elvégzett munkájával és bizakodó a találkozót illetően is.

– Azt gondolom, hogy egy olyan bajnokságban vagyunk, ahol bármely csapat, bármelyik riválisát legyőzheti. A kupa pedig ezt még inkább megerősíti, hiszen az adott pillanatnyi forma dönt a győztes és vesztes kilétéről. Keményen készültünk egy nagyon erős és rendkívül technikás labdarúgókkal felvértezett DVTK ellen. Bizakodó vagyok, hogy akárcsak a bajnokságban, úgy a Magyar Kupában is meglephetjük őket – nyilatkozta Székely Tibor vezetőedző.

Szerdán tehát az elődöntő lesz a tét valamennyi érintett együttes számára. A sort a Ferencváros-Astra nyitja délután 14 órakor, majd a Haladás-DVTK, a Kazincbarcika-Soroksár párharccal folytatódik a meccsdömping. A játéknap és a forduló zárásaként az Újpest fogadja a Győr gárdáját.

SIMPLE MAGYAR KUPA
2022. március 16.

14:00 Ferencvárosi TC – ASTRA-ACTIVTEK HFC-Üllő
17:00 HALADÁS-VIKTÓRIA FC – Diósgyőr
18:00 Kazincbarcikai Sport Club FC – Soroksár SC
19:00 Újpest FC – ETO FC Győr

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!