A Vas Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban a 19. fordulót rendezték meg. A 19. játéknap 20 gólt hozott (ez a legkevesebb gólt hozó forduló volt a 2021/22-es kiírásban), ennek majdnem a felét a Király SE szállította, míg akadt egy gól nélküli döntetlen is.

Jegyzőkönyvek, tabella

Idegenben aratott 2 gólos győzelmet a listavezető Sárvár együttese, akiknek ugyan nélkülözniük kellett pár emberüket a középpályáról, ám így is kötelező volt számukra begyűjteni a három pontot Egyházasrádócon.

Nem brillírozott, ám egy tizenegyesből szerzett találattal begyűjtötte a 3 pontot a Vép Körmend ellen, ezzel a sikerükkel felkúsztak a tabella 2. helyére. A körmendiek továbbra is masszív játékot produkálnak minden ellenfelükkel szemben, ám a góllövéssel hadilábon állnak mostanság.

Góleső nem csupán Körmenden nem hullik mostanság: a Répcelak együttese a tavasz során még nem tudott betalálni, ám a Kőszeg otthonából egy ponttal távozni nem számít rossz eredménynek.

A forduló legjobban várt mérkőzését a Celldömölk és a Haladás-Zanat összecsapása szolgáltatta, amely hazai fölénnyel kezdődött, ám a félidő végén egy kipattanó labdát követően megszerezte a vezetést a vendég gárda. A második etapban aztán mindent megtett az egyenlítésért a Celldömölk, kapuja elé szögezte ellenfelét, ám hiába volt jó pár beadásuk, veszélyes lövésük és kapufájuk, nem sikerült bevinniük az egyenlítő találatot. A találkozó magas iramot hozott, mindkét csapat remekül küzdött, igazi rangadói hangulatban.

Megszerezte első tavaszi győzelmét a Szentgotthárd együttese, akik közvetlen riválisuk, a Vasvár ellen gyűjtötték be a bajnoki pontokat, beérve ezzel a tabellán a vasvári alakulatot.

Halmosi nélkül hengerelt a Király SE, a szombathelyiek ellenfele nem érkezett messziről, a Lukácsháza azonban nem tudott túlságosan nagy ellenállást kifejteni a magasabb szintet képviselő ellenfelével szemben.

A második játékrészben dőlt el a nagy csatát hozó Jánosháza – Táplán találkozó, hiába játszott emberelőnyben már a 40. perctől a hazai gárda, gólt a vendégek szereztek, a hajrában aztán kiegyenlítődött a két csapat létszáma, a Táplán pedig bevitte a kegyelemdöfést is.

Idegenben gyűjtögette tovább bajnoki pontjait a Rábapaty, akik kisebb meglepetésre könnyed sikert arattak a Bük otthonában.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!