A legutóbbi játéknapon a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi kosárlabdázói a TFSE felett aratott győzelmével vágott vissza egyik legnagyobb riválisának a MEFOB alapszakaszának 12. fordulójában. Ezzel a sikerrel pedig átvette a listavezető helyét a vasi együttes, amely hétfőn idegenben, Budapesten lépett pályára, a SOTE elleni derbi egyértelmű esélyeseként.

Talán a hosszú, a tartalékos összeállítás vagy a késői kezdés zavarta meg a vendégeket, de tény, hogy a fővárosi gárda diktálta az első percekben a tempót. A játék irányítását csak szép lassan vette át a SzoESE, onnantól viszont már nem is engedte ki kezéből. Az első félidőben még több hibával játszott a szombathelyi együttes, de a megszerzett előnyét jól őrizte.

A szünet után egy félelmetes negyedet produkált a vasi csapat, amely kiváló védekezéssel rukkolt ki. Ebben a periódusban csak nyolc pontot engedélyezett ellenfelének a SzoESE, ezzel a lényegi kérdés eldőlt. A hajrában még megpróbált kozmetikázni az eredményen a Semmelweis Egyetem, de esélye sem volt. A vasi alakulat kiváló második félidei játékával lehengerelte ellenfelét.

A jó védekezés mellett hatékony támadásokra is szükség volt ezen az estén. A pontgyártás tekintetében Kiss volt leginkább elemében, aki 36 pontig meg sem állt, de Schveighoffer (14 pont – 10 lepattanó) dupla-duplája is kellett a győzelem megszerzéséhez. A SzoESE így megőizte első helyét, amely az utolsó alapszakasz mérkőzésén az ELTE-BEAC-ot fogadja.

Semmelweis Egyetem – SzoESE 56-83 (17-23, 13-10, 8-22, 18-28)

SzoESE: Kiss M. 36, Gundinder S. 7, Novák M. -, Vicze K. 14, Schveighoffer 14.
Csere: Soós B. 11/9, Frisnyák D. 1.
Vezetőedző: Kéri Péter

A Semmelweis Egyetem legeredményesebb játékosa: Vámosi B. 15.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!