Izgalmakban gazdag hétvége várt a Haladás VSE valamennyi sakkcsapatára. Valamennyi együttes hazai környezetben fejezte be az idei pontvadászatot. Ugyanakkor motivációból sem volt hiány, hiszen mindegyik együttes szerette volna minél előkelőbb helyen végezni a bajnokságot. A legnagyobb kihívás a Szuperligás alakulatra várt, amely még kedvező forgatókönyv esetén a bronzérmet is megszerezhette volna.

Ehhez viszont a lehető legnagyobb különbséggel kellett volna legyőzni a Biatorbágy csapatát. A győzelem egy percig sem volt kérdés, azonban a mértéke csekély volt ahhoz, hogy a dobogós helyet megcsípje a vasi alakulat. Ráadásul a tábla pontok összega alapján közvetlen riválisa felé billent a mérleg nyelve, ezért a Haladás VSE I. végül az ötödik helyen végzett.

Az NB I. Charousek-csoportjában vérbeli rangadót bonyolítottak le Szombathelyen. A Haladás II. az ASE II. Paks csapatát fogadta és a két együttes között egyetlen győzelemnyi különbség volt. A felfokozott hangulatú mérkőzések jól tükrözik az eredményességet is. Két-két táblánál örülhettek hazai és vendég játékosok, a többin viszont remi született, így kialakítva a 6-6-os végeredményt.

Az NB II. Széchenyi-csoportjában is izgalmas csatát ígért a Vas megyei rangadó. A Haladás VSE II. közvetlen üldözőjével, a Sárvári SCSE-vel mérte össze tudását. Ezúttal kétség sem fért a hazaiak győzelméhez, akik Szarka vezetésével 9-3-ra hozták a derbit. Érdekesség, hogy a Szuperligában szereplő csapathoz hasonlóan valamennyi együttes, saját bajnokságában az ötödik pozícióban fejezte be a pontvadászatot.

EREDMÉNYEK:

Haladás VSE – Viadukt Biatorbágy 6.5-5.5

Nyert: M. Palac, Ruck R., A. Jankovic, Dr. Kovács G., Neugebauer M.
Remi: Z. Kozul, Lakos N., Csonka A.

*

Haladás VSE – Viadukt Biatorbágy 6.5-5.5

Nyert: M. Palac, Ruck R., A. Jankovic, Dr. Kovács G., Neugebauer M.
Remi: Z. Kozul, Lakos N., Csonka A.

*

Haladás VSE II. – ASE II. Paks 6-6

Nyert: Németh D., Takács G.
Remi: M. Trbojevic, Farkas G., Sárdy P., U. Kristic, Magyar A., Pergel L., Gömböcz Zs., Vilics H.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!