A szerda esti finálé helyszínéről közösségi oldalunkon több alkalommal is élőben jelentkeztünk, és bizony, mi is nagyot szurkoltunk a szombathelyi lányoknak, de a díszes serleget ez alkalommal az ETO FC Győr csapata szerezte meg.

Haladás-Viktória–ETO FC Győr 0–1 (0–0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 400 néző

női labdarúgó Magyar Kupa-döntő, vezette: Sipos.

Haladás-Viktória FC: Bíró – Németh A., Balogh, Gődér, Novák – Feketevízi (Németh M., 76.), Urbán, Sweatman, Vladulescu (Nagy D., 87.) – Herczeg (Koprena, 54.), Szil (Nagy V., 64.). Edző: Székely Tibor.

ETO FC Győr: Samson Savanya, Kovács L., Vida, Nagy F. (Fél P., 92.) – Öreg (Korsun, 65.) Rácz, Luijks, Németh L. (Fél A., 92.) – Süle, Cameron. Edző: Dörnyei Balázs.

A szakadó esőben elvégzett kezdő sípszó után a győriek birtokolták többet a labdát, az 5.perc elején az első szögletet is ők végezhették el. A Viktóriás lányok inkább a kontrákra rendezkedtek be. A 12.percben Vladulescu lövése pattant meg az egyik győri védőn, így a labda könnyű csemege lett az ETO kapusa számára.
A 20.perc végén már a harmadik sarokrúgást végezhették el a győri zöld-fehérek, de gólhelyzetet továbbra sem láthattak a nézők. A 25.percben Bíró Barbarának kellett védeni kellett. Ezután javarészt a mezőnyben pattogott a labda, majd az első félidő hajrájában újra az ETO került fölénybe, a 44.percben már Bíró bravúrjára is szükség volt, 0-0.

A szünetben nem változtatott egyik mester sem. Aztán az 51.percben, egy győri kezezést követően jogosan megítélt büntetőnél Herczeg Andrea nézhetett farkasszemet a győri kapussal. Sajnos a 11-es kimaradt és rögtön utána, az 55.percben az ETO előtt nyílt nagy lehetőség a gólszerzésre, de Bíró öklözése után fölé emelt a győri támadó.
Sajnos a 60.percben góllá érett a győriek fölénye, egy kapu előtti kavarodás után Nagy Fanni szerzett vezetést az ETO-nak.
Székely Tibor cserékkel próbálta frissíteni a csapatot, a Viktória megpróbált letámadni, illetve az ellenfél kapusát megzavarni. Közben a győriek továbbra is veszélyes helyzeteket alakítottak ki, de a kaput egy tetszetős támadás után, a 75.percben sem találták el, majd a 78.percben Bíró mentett.
A kupadöntő hajrájában mindent megtett a Haladás-Viktória, de ezúttal hiányzott a 11-eseket érő gól.
Ráadásul Vladulescu súlyosan megsérült, hordágyon kellett lehozni. Az 5 perces ráadásban már nem sikerült a szombathelyieknek gólhelyzetet teremteni.

A győriek 1-0-ra győztek és elhódították a Simple Magyar Kupát. A Viktóriás lányok nyakába ezüstérmet akasztottak, nekünk pedig – érthető módon – könnyes szemekkel nyilatkoztak. Ezeket az interjúkat is hamarosan megtekinthetik oldalunkon!

A szombathelyi lányok mellett a Viktória FC szurkolói előtt is kalapot kell emelni, íme!

A Haladás-Viktória FC a hétvégén már újra pályára lép, a Simple Női Liga tabellájának 4. helyén álló zöld-fehér lányok a közvetlen üldöző, 5. helyezett DVTK ellen a Haladás Sportkomplexumban szerepelnek majd. A bajnoki mérkőzés szombaton 15 órakor kezdődik.  

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!