Már az 5. fordulót rendezték a férfi NB II-es futsalbajnokság nyugati-csoportjának rájátszásában. A vasi színeket két együttes képviseli: a felső-házban a Haladás VSE II. számú gárdája, míg az alsó-házban az újonc Sárvár Futsal bizonyíthat hétről-hétre. Ezúttal mindkét csapat gólzáporos mérkőzést játszott és a sors fura fintora, hogy mindkét pályán 3-3-ra végeztek.

A szombathelyiek a hasonló erőt képviselő Tihanyt fogadták a Rohonci úton. Ezúttal tartalékos összeállításban szerepelt a Hali, de nem vallottak így sem szégyent. Kiegyenlített volt a találkozó, mindkét csapat több helyzetet is kidolgozott, mire megszületett az első találat. Erre az első félidő derekáig kellett várni és a vendégeknek sikerült megszerezni a vezetést.

A vasi zöld-fehérek ezen az estén háromszor találtak a kapuba, de mindannyiszor egyenlíteni tudtak csak, s az utolsó gól – amely Dobos Dávid révén esett – egyben a 3-3-as végeredményt jelentette. Nagyon nehéz helyzetben vágott neki a BAK elleni mérkőzésnek a Sárvár is, akik összesen két cserejátékost tudtak nevezni a derbire – több kulcsjátékost nélkülözve.

Az NB II-ben újoncként szereplő Rába-parti alakulat remekül szállta meg saját térfelét az első félidőben és több akcióval jelezték a fővárosi riválisuknak, hogy mindent megtesznek a pontszerzésért. A szünet előtt azonban a hazaiak szerezték meg a vezetést – Manganelliről pattant a játékszer a sárvári kapuba. A szünet után pedig tovább növelte előnyét a BAK.

A hajrá viszont kétségtelenül a vendégeké volt. A szerkezetváltás megzavarta a Pest megyeieket és a háromgólos előnyüket alig 8 perc alatt ledolgozták a vasi futsalosok. Ráadásul kis szerencsével a győzelmet is megszerezhették volna, de így, tartalékos összeállításban elért 3-3-as döntetlen is nagyon értékes eredmény, ami sokat érhet még a végelszámolásnál.

Haladás VSE – Tihanyi FC 3-3 (1-2)

Haladás: Horváth B. – Kiss P., Fehér D., Papp Zs., Vidák B.
Csere: Soronics G. – Kovács M., Dobány P., Dobos D., Vincze B., Volner B., Horváth F., Sodics Á.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Kiss P. (17′), Volner (31′), Dobos D. (39′) illetve Körösi P. (12′, 32′), Tar (19′).

*

BAK – Sárvár Futsal 3-3 (1-0)

Sárvár: Őri D. – Lórincz D., Fábián K., Tóth L., Manganelli A.
Csere: Faiszt P., Németh B.

Gólszerző: Besenyei F. (26′, 31′) Manganelli A. (öngól – 19′) illetve Manganelli (31′, 34′), Nagy M. (39′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!