Szombaton eldőlt, hogy a Veszprém Futsal nem fogja megőrizni a Magyar Kupa elsőségért járó serleget, ugyanis nagy csatában fejet kényszerültek hajtani a Haladás VSE előtt. Ezzel pedig a szombathelyiek szereztek jogot, hogy a döntőben is pályára lépjenek, az ellenfelük a Rubeola FC-t búcsúztató DEAC gárdája volt. Az előjelek és az erőviszonyok a vasi klub sikerét ígérte.

Esélyeshezméltó módon indult a találkozó, hiszen két szombathelyi lehetőséget kellett hárítania a hajdúsági kapusnak. Aztán váratlanul a DEAC szerezte meg a vezetést: első kósza támadásuk végén Rácz, a kivetődő Gyimesi mellett passzolt a hálóba. Szinte azonnal egyenlített is a Hali, azonban Henrique Diniz erős löketét bravúrral Krajcsi védte.

Az egyenlítés helyett azonban nőtt a különbség a csapatok között. Kovács Máté passzolt rossz helyre, amit Harmati köszönt meg és senkitől sem zavartatva lőtt a hálóba. Az időkérés kicsit felrázta a Halit, de több apróbb hibát is vétettek mezőnyben, amit a DEAC próbált kihasználni. Majd a 11. percben megtört a jég vasi oldalon: Dróth kergette őrületbe a hajdúsági védelmet és szépített.

Csapatkapitányának hatékony játékával aztán elkapta a fonalat a Haladás és előbb Szalmás bravúros megoldásával, majd a szünet előtt Luiggi Longo pontrúgásával a fordítás is összejött a szombathelyieknek. A pihenő jót tett a zöld-fehérek játékának, mert néhány perc alatt nyílt az olló és a 0-2 után zsinórban hatszor voltak eredményesek Dróthék. A DEAC hősiesen próbált visszakapaszkodni a mérkőzésbe.

A szépítés összejött a hajdúságiaknak, de amint úgy tűnt, hogy erőre kaphatnak a debreceniek, azonnal reagált rá Juanra Calvo is. Az utolsó pillanatokban aztán egyértelművé tette szándékát a Haladás és négygólos különbséggel megérdemelten nyerte meg a találkozót. Ezzel együtt pedig már harmadszorra ülhet fel a Magyar Kupa trónjára a szombathelyi együttes.

Haladás VSE – DEAC 8-4 (3-2)

Haladás: Gyimesi M. – Kovács M., Sipos G., Vatamaniuc-Bartha D., Henrique Diniz
Csere: Alasztics M., Homlok L. – Szalmás Z., Luiggi Longo, Hajmási M., Dróth Z., Papp Zs., Gerencsér A., Vas Á.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Dróth Z. (11′), Szalmás (18′), Luiggi Longo (19′, 39′), Hajmási M. (23′), Sipos G. (28′), Henrique Diniz (28′, 37′) illetve Harmati (4′, 29′), Rácz (7′), Rodrigo (37′).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!