Utolsó rájátszásbeli bajnoki mérkőzésére készült a címvédő Haladás. A szombathelyiek tét nélkül léphettek pályára Debrecenben és több kulcsjátékosát pihentette a vasi együttes trénere. A 9. Forduló rangadóján DEAC számára volt inkább fontosabb a közelgő helyosztó párharcok kapcsán.

A tartalékos összeállítású vendégek nem feltartott kézzel kezdték az összecsapást és már az ötödik percben bebizonyították, mitől az ország egyik legjobb csapata Haladás. Szalmás egyéni villanása vezetést ért a zöld-fehéreknek, A tehetséges fiatal játékos elemi erővel bombázott a kivetődő kapus felett a hálóba.

Ezután a hajdúságiak akarata érvényesült és a védelmi megoldásokat kihasználta, először egyenlítettek, majd a hajrához közeledve magabiztos vezetésre tettek szert. Gerencsér révén sikerült kozmetikázni az eredményem az első félidő utolsó percében. Nagy csatát hozott a folytatás is.

Mezőnyben nagyon szép megoldásokat mutattak a csapatok és a helyzetek számát tekintve sem panaszkodhattak a szurkolók. A szombathelyi együttes Hajmási és Gerencsér találataival kiegyenlített és újra nyíltá tették a találkozót. A hajrában aztán egymás után dolgozták ki és hagyták ki a helyzeteket a főszereplők.

A DEAC számára új létfontosságú győzelmet azonban sikerült megszerezniük a hajdúságiaknak, miután Thiago a 34. percben megszerezte az ötödik, egyben három pontot érő gólt. A szombathelyiek a következő fordulóban szabadnaposak lesznek, és pihenhetnek a bajnoki döntőt megelőzően. A fináléban lévő ellenfelük kiléte jelenleg még nem ismert.

DEAC – Haladás VSE 5-4 (4-2)

Haladás: Homlok – Szalmás, Hajmási, Papp, Henrique Diniz.
Csere: Horváth B. – Kovács, Knizs, Kiss, Vatamaniuc-Bartha, Gerencsér, Vincze, Vas.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Berecz 2, Rafael, Thiago, Vass illetve Gerencsér 2, Szalmás, Hajmási.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!