„Szerintem Anglia a legnehezebb ellenfél. A német és az olasz csapat is a világ legjobbjai közé sorolható, még akkor is, ha mindenkinél akadnak hullámvölgyek, de egyik találkozón sem mi leszünk az esélyesek” – beszélt a Nemzeti Sportnak a magyar válogatott Nemezetek Ligája csoportjáról Halmosi Péter.

„A világbajnoki selejtezőn Budapesten nagy volt a különbség, Londonban sokkal jobban teljesített a magyar válogatott, kérdés, szombaton milyen mérkőzést látunk – fogalmazott a 35-szörös válogatott Halmosi az angolok elleni mérkőzéssel kapcsolatban. – Nyilvánvaló, klasszis csatárok közül válogathat Gareth Southgate, Anglia bárki ellen győzelmi eséllyel lép pályára. A döntetlennel már elégedett lennék, de nemcsak szombaton, hanem a másik két csapat ellen is, ha pedig győzünk bármelyik riválissal szemben, az hatalmas bravúr. Ez a válogatott, itt az eredmény sohasem mellékes, a csoportellenfelek játékerejét ismerve mégis el tudom fogadni a vereséget abban az esetben, ha a mieink játéka rendben van, látszik, mit akarunk, vannak támadásaink, bátran futballoznak a fiúk.Tudomásul kell venni, a vereség ilyenkor nagyon is benne van a pakliban, ettől még kötelező mindent megtenni a jó eredmény érdekében.”

Halmosi szerint a tavalyi Eb jó példa lehet a válogatott számára.

„A koncentráció ilyenkor nagyon fontos, az Európa-bajnokságon is lehetett látni, ha fejben összeszedett a csapatunk, szoros, kiegyenlített mérkőzést játszhat a legjobbak ellen is. Nagy kérdés, a hosszú klubidény végén ki milyen állapotban várja ezeket a mérkőzéseket.”

NEMZETEK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A-LIGA 3. CSOPORT
A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA
Június 4., 18.00: MAGYARORSZÁG–Anglia
Június 7., 20.45: Olaszország–MAGYARORSZÁG
Június 11., 20.45: MAGYARORSZÁG–Németország
Június 14., 20.45: Anglia–MAGYARORSZÁG
Szeptember 23., 20.45: Németország–MAGYARORSZÁG
Szeptember 26., 20.45: MAGYARORSZÁG–Olaszország

A MAGYAR KERET A JÚNIUSI NEMZETEK LIGÁJA-MÉRKŐZÉSEKRE
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Szappanos Péter (Budapest Honvéd)
Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Spandler Csaba (Puskás Akadémia FC), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Baráth Péter (Debreceni VSC), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Schäfer András (Union Berlin – Németország), Callum Styles (Barnsley FC – Anglia), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vécsei Bálint (Ferencváros)

Támadók: Ádám Martin (Paksi FC), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Sallói Dániel (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (FC Basel – Svájc), Vancsa Zalán (MTK Budapest)
Baráth Péter és Schön Szabolcs pénteken az U21-es válogatottban szerepelt.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!