Szombaton kora délután lépett pályára az Egis Körmend élvonalbeli kosárlabdacsapata, amely a második elődöntő mérkőzésére készült. A Kecskemét személyében egy rendkívül agilis, jól felkészített együttes jutott a vasi alakulat számára. Ráadásul a sérült játékosok is felépültek, így mindenképpen győzelmi esélyekkel lépett pályára az alföldi gárda. Hogy mennyire kiegyenlített párharcra került sor, jól mutatja, hogy sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok a feldobást követően.

Az első negyed utolsó perceiben jobban koncentrált a házigazda így minimális előnyre tettek szert. A folytatásban is kiegyenlített csata zajlott a pályán egyik fél sem tudott meglépni. Valamennyi dobóhelyzetért keményen meg kellett dolgozni a főszereplőknek. Kecskeméti oldalról Pollard, vasi részről Savic volt a pontfelelős.

A második félidőben feljavult Karahodzsics is és sikerült 10 pontos KTE-s vezetésre szert tenni. Az utolsó felvonásra, a fordítás reményében nagy rohanásba kezdett az Egis Körmend. Hiába szerzett azonban több lepattanót és célzott pontosabban mezőnyből a vendég alakulat, csak faragni tudott hátrányán.

A 6 pontos vereség egyúttal azt is jelenti hogy az elődöntő egyik ágán 1-1-re módosult a párharc állása.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Egis Körmend 73-67 (20-16,19-19, 18-15, 16-17)

Körmend: White 8, Stokes 9/3, Martinez -, Savic 17/6, Gordon 12. Csere: Ferencz 2, Henry 11, Durázi -, Doktor 3/3, Takács 4, Krivacsevics 1. Vezetőedző: Antonis Constantinides

Folytatás kedd este, de újra Körmenden!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!