Nagy Lajos tanítványai a csoportkör első fordulójában Portugália ellen nyertek 5–0-ra, majd az Ukrajna elleni 2–0-s vereség következett. Az utolsó fordulóban Törökország legjobbjait verték meg, könnyed játékkal 8–0-ra, így a D-csoport második helyén végeztek.

A nyolcaddöntőben egy nagyon erős, még veretlen ellenfél várt rájuk: a szerb csapat. Déli szomszédaink a Moldova elleni 1–1-es döntetlennel kezdtek, majd Franciaországot verték meg 3–1-re, s a csehek elleni 4–1-es győzelemmel harcolták ki a továbbjutást, csoportelsőként.

A magyar válogatott a Tajti, Juhász, Bozsoki, Czvitkovics, Dunai kezdőötössel lépett pályára.

A mérkőzés tapogatózó játékkal indult, érezni lehetett a feszültséget, egyik csapat sem vállalt felesleges kockázatot. A szerbek fizikális játéka, mely a csoportmeccsek alatt is jellemezte őket, nehézkessé tette mieink támadásépítését.

Az első negyedóra után, komoly lehetőség egyik fél előtt sem adódott. A 17. percben aztán felpörögtek az események, Djordje Celin lövését védte Tajti Bence, majd Nikola Tomics próbálkozása kerülte el a magyar kaput. Egy perccel később Sós Márkó és Barabás Miklós helyzetei jelentették az első komoly magyar lehetőségeket. A 23. percben egy szabadrúgás után jutott el a labda a szerb csapatkapitány Goran Nedics elé, aki egy az egyben találta magát a kapussal, de lövése után Tajti hárítani tudott.

Az első félidő több lehetőséget már nem hozott, gól nélküli döntetlennél mehettek az öltözőbe a felek.

A második félidő nem is indulhatott volna jobban a Nagy-csapat számára – Dunai András bedobására Juhász Roland érkezett, és a tehetetlen kapus feje fölött a hálóba fejelt, megszerezve ezzel mieink számára a vezetést. A magyar gól után felélénkült a mérkőzés, a szerbek támadó szellemben kezdtek el játszani, először a kapufa, majd egy ziccer után Tajti mentette meg válogatottunkat a kapott góltól.

A 40. percben már Tajti sem tudott segíteni társain, amikor is Csedomir Tomcsics lövése utat talált a hálóba, ezzel Szerbia egyenlített. A találkozó végéhez közeledve nagy lehetőségek adódtak mindkét oldalon, előbb a szerb kapus próbált betalálni az üresen tátongó magyar kapuba, majd Csoszánszki Dávid lövése ment épphogy csak mellé. A 48. percben Barabás Miklós járt közel a vezető gól megszerzéséhez, nagyszerű összjáték után lövése a kapufáról hagyta el a játékteret. Az utolsó perc is óriási izgalmakat hozott, két szabadrúgás után is betalálhattak volna a mieink, előbb Sós lövése után a kapufára pattant a labda, majd Csoszánszki is pontrúgás után veszélyeztetett, de a kapus hárítani tudott. A rendes játékidőben több gól már nem esett, így 1–1 lett a vége.

Következett a szétlövés, amit a mieink bírtak jobban idegekkel. A magyar válogatott részéről Csoszánszki, Suscsák és Sós is betalált A szerbek második büntetőjét Tajti védte, így az utolsó pillanatokig izgalmakkal teli csatát Nagy Lajos együttese vívta meg győztesként.

Válogatottunk a Montenegró–Kazahsztán mérkőzés győztesével játszik a csütörtöki negyeddöntőben.

MINIFUTBALL EURÓPA-BAJNOKSÁG, KASSA NYOLCADDÖNTŐ
Magyarország–Szerbia 1–1 – szétlövés után 3–2
Gólszerző: Juhász R. (28.), Tomcsics (40.)

A magyar válogatott kerete
Kapusok: Bohony Bálint, Tajti Bence
Mezőnyjátékosok: Barabás Miklós, Bita László, Bozsoki Imre, Csoszánszki Dávid, Czvitkovics Péter, Dunai András, Fülöp Viktor, Juhász Roland, Kovács Gergely, Kövesdi Zsombor, Lovász Bence, Sós Márkó, Suscsák Máté

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!