Nincs megállás egyetlen szakosztályban, így a küzdősprotok tekintetében sem, hiszen hétről-hétre különböző versenyeket rendeznek. A legutóbbi hétvégén Tarjánban adtak egymásnak randevút az ország legjobb fiatal kick-box harcosai. Itt bonyolították le ugyanis a honi szakszövetség égisze alatt megrendezett Kick-Box Utánpótlás Országos Bajnokságot.

Valamennyi korosztály számára kiemelten fontos volt ez az erőpróba, hiszen a helyezések mellett értékes ranglistapontokért szálltak ringbe a fiatalok. A WAKO kick-box sportágban az utánpótlás válogatottságot két tényező határozza meg. Az egyik a ranglistán elfoglalt hely, amelynek pontjait a nemzetközi és hazai versenyeken lehet megszerezni. A kategóriák másik helyét pedig a magyar bajnoki cím megszerzése jelenti.

A szombathelyi Controll SE hosszas felkészülést követően keltek útra, a torna legnagyobb tétje pedig az volt, hogy a győztesek megszerezték a jogot a szeptemberi, az olaszországi Jesolóban megrendezésre kerülő Junior és Kadet Világbajnokságon való indulásra. Ennek megfelelően nagy csatákra került sor és a vasi különítmény remek eredményeket ért el.

Bajnoki címet szerzett két kategóriában Kustánczi, Ersing és Prikler! Elsőségükkel pedig jogot formáltak arra, hogy részt vegyenek a közelgő utánpótlás világbajnokságon. Ugyanakkor rajtuk kívül is van még esély arra, hogy a seregszemlén további szombathelyi versenyzők is kvalifikálják magukat. A ranglistapontok alapján erre Kovács Sárának és Pataki Barnabásnak van esélye!

A versenyzők összesen 20 éremmel térhettek haza a bajnokságról: így a csapat 6 kategóriában Magyar Bajnoki címmel, 6 ezüst- és 8 bronzéremmel büszkélkedhet.

EREDMÉNYEK:

Cadet 1 korcsoportban:
Paksa Bendegúz -28kg
LC 2.hely, KL 2.hely

Szőllős Mátyás -42kg
LC 3.hely, KL 3.hely

Kántor Krisztián -47kg
LC 2.hely, KL 3.hely

Takács Bence +47kg
LC 3.hely, KL 3.hely

Cadet 2 korcsoportban:
Kovács Sára Kata -46kg
LC 2.hely, KL 3.hely

Nagy Martina -50kg
LC 5-8.hely, KL 5-8.hely

Kustánczi Dáriusz Leopárd -47kg
LC 1.hely, KL 1.hely

Szikora Máté -63kg
LC 3.hely, KL 2.hely

Recsnik Milán -69kg
LC 5-8.hely, KL 5-8.hely

Ersing András +69kg
LC 1.hely, KL 1.hely

Junior kocsoportban:
Pataki Barnabás -57kg
LC 2.hely,KL 3.hely

Prikler Márk -74kg
LC 1.hely, KL. 1.hely

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!