A vasi megyeszékhely több diákolimpiai döntőnek adott otthont az elmúlt hetekben. Ráadásul az eredményesség tekintetében is jól szerepeltek régiónk iskolái, csapatai, versenyzői. Nem volt ez másként a görkorcsolyázók esetében sem, akik szintén hazai környezetben állhattak rajtvonal mögé. Az időjárás mellett pedig a két éve birtokba vett pálya is jól vizsgázott.

Az Országos Görkorcsolya Diákolimpia Döntőt követően, másnap már a Felnőtt Görkorcsolya Országos Bajnokságot futamait bonyolították le a Szombathelyi Sportligetben. Mindkét rendezvény megvalósítását a Magyar Országos Görkorcsolya és Gördeszka Szövetség valamint a Szombathelyi Sportiskola égisze alatt sikerült kivitelezni. Az eredményességre pedig nem is volt panasz.

A diákolimpiai döntőn összesen 206 korcsolyázó állt rajthoz, köztük 79 versenyző volt Vas megyei. A végeredmény egy rövid- és egy hosszú táv alapján derült ki. Az időjárás kedvezően alakult, azonban sok versenyző élete első Diákolimpiáján vett részt, ezért az időrendet nem sikerült tartani, de végül mindenki elégedetten távozott a verseny végén.

A váltóban sprint- és normál váltóban álltak rajthoz az iskolák csapatai. Ebben a számban az Oladi valamint az Ambrózy iskola versenyzői aratták le a babérokat. Másnap 10 órától már a 2009. és azután született “profi” görisek Felnőtt Országos Bajnoksága következett. 31 női és 16 férfi versenyző igazán hosszú napon vettek részt, hiszen 4 távon (500,1000,3000 pont és 5000m eliminációs) küzdöttek meg a Felnőtt Országos Bajnoki címekért!

Minden távot külön értékeltek a szervezők, valamint a végén összetett Bajnokokat és Csapatbajnoki eredményeket is hirdettek.

A Szombathelyiek legjobb helyezései:

Férfiaknál a sportiskolás Szélinger Benjamin sajnos az 500m-es távon elesett, de többi távján 3. helyen ért célba, összetettben 4. helyre lett elég.

A nőknél a legjobb eredményeket a Savaria Speedskating Team versenyzője Mercs Abigél érte el, ő csak a hosszú távokon indult el, ezeket magabiztosan meg is nyerte, összetettben azonban így 14. lett.

Összetettben a legjobb eredmény a nőknél a sportiskolás Román Fruzsináé, 8. helyen végzett, Ress Lolita 9., Varga Nóra 16. (sajnos ő is esett), Gráczer Fanni 17., Gyűrűs Réka 23., Vági Réka 29.

Váltóban nőknél Román Fruzsina- Gráczer Fanni- Ress Lolita 2. helyet szerzett, míg a csapatok közti versenyben az összetett eredmények alapján a Szombathelyi Sportiskola a 3. helyet érdemelte ki.

Diákolimpiai eredmények:

Legjobb vas megyei eredmények:
Amatőr:

1. kcs.
Maizner Norbert 2. (Ambrózy)
Gál Levente 3. (Ambrózy)

2.kcs.
Krausz Lotti 4. (Oladi)

3.kcs.
Bálint Petra 3. (Zrínyi)
Bálint Dorka 4. (Zrínyi)

4.kcs.
Kiss Gergő 2. (Ambrózy)

Profi:

2.kcs.
Török Julianna 3. (ELTE Bolyai)
Pásztor Marcell 1. (Oladi)

3.kcs.
Boros Flóra 3. (Oladi)

4.kcs.
Román Fruzsina 4. (Oladi)

5.kcs.
Ress Lolita 3. (Savaria)
Szélinger Benjamin 1. (Savaria)
Gyűrűs Bence 2. (Nagy Lajos)

6.kcs.
Gráczer Fanni 1. (Kanizsai)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!