A Tófürdőn megrendezett városi bajnokságra a helyi versenyzők mellett Zalaegerszeg legjobb Teqball párosai is eljöttek, sajnos munkaköri elfoglaltság miatt a tavalyi dobogósok nem tudtak részt venni a versenyen, a Varga testvérpár gyermekükkel, illetve Dezamits Dominik átigazolás miatt hiányzott.

Varga Jenő ötletgazda versenyigazgató a megnyitón köszönetet mondott a főszervezőknek, Liszkay Gábor névadó támogatónak és Somfalvi Csabának.

A körmérkőzés formájában lebonyolított versenyt óriási keresztbe verések jellemezték.

A nemzetközi szabályok betartásával lebonyolított versenyen minden páros tudása legjavát nyújtotta.

A párosok között volt vegyes páros Zalaegerszegről, illetve a helyiek között játéklehetőséget kapott a technikai felkészültsége miatt mindössze 12 éves Somfalvi Barna is.

A két nyert játszmáig tartó mérkőzések legtöbbje döntő játszmával fejeződött be. Minden pontért nagyot küzdöttek a játékosok, nem volt elveszett labda, a bravúroktól sem mentes játék sok esetben kiváltotta a versenyzők és a szakértő közönség elismerését. A sorsolásnak köszönhetően az utolsó fordulóban dőlt el a bajnoki cím sorsa.

Az egyéni bajnok a zalaegerszegi Kormos Bence lovászi párjával, Nagy Barbarával játszott az egyéni második és harmadik helyezett szombathelyi párossal, a Biácsi Ferenc és Kovács Ádám alkotta duóval. Az első játszmát a szombathelyi páros nyerte, majd a vegyespáros egyenlíteni tudott, a harmadik játszmát aztán a jobban koncentráló szombathelyi páros nyerte. Azonos pontszám és azonos játszma arány miatt az egymás elleni mérkőzés döntött.

A harmadik helyért zajló küzdelemben a zalaegerszegi kettős (mindketten 68 évesek!) Boyér Sándor – Molnár Ferenc azonos pontszám mellett jobb játszmaaránnyal megelőzte a Kiss Csaba – Somfalvi Barna párost.

Az eredményhirdetésen Varga Jenő külön kiemelte Boyér Sándor, Nagy Barbara és Somfalvi Barna teljesítményét, hangsúlyozva hogy ez a játék szinte fiatal kortól idősebb korig magas szinten játszható vegyespárosban is. Külön gratulált a győztes párosnak, Biácsi Ferencnek és párjának, Kovács Ádámnak, akik megmutatták, hogy kitartó munkával rengeteg gyakorlással el lehet jutni erre a szintre.

A versenyen megválasztották a legjobb 45 év fölötti játékost is. Ezt az elismerést Boyér Sándor kapta, a legjobb játékos címet megosztva Biácsi Ferenc és Kovács Ádám kapták, míg a legszebb pontért járó díjat a 12 éves csodafiú, Szombathely első Exatlon bajnoka Somfalvi Barna nyerte.

 

Varga Jenő versenyigazgató érdeklődésünkre elmondta, hogy július 2-án, szombaton 14 órai kezdettel a Szombathelyi Strandsportnap keretében egyéni Teqball II. forduló a HB Inter Trans kupáért, asztalitenisz, vizes programok és a közkedvelt szétrúgás szerepel a nívós szabadidős programban.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!