Az élvonalbeli kosárlabda döntőt követően sem maradnak jó hírek nélkül az Egis Körmend szimpatizánsai. A város polgármestere, Bebes István közösségi oldalán jelentette be, hogy elkészültek az új, multifunkcionális csarnok jóváhagyási tervei. Az évek során egyre inkább szükségessé vált a honi kosárlabda fellegvárnak számító településen egy új otthonra.

A Somogyi Béla Általános Iskola csarnoka sokáig megfeleltek a kritériumoknak. Sőt, folyamatosan bővült, épült és szépült kívül-belül a terem. Ugyanakkor az edzések, az utánpótlásképzés és a mérkőzések lebonyolítását segítendően vetődött fel az új csarnok ötlete, amely már a jóváhagyási terveket illetően is zöld jelzést kapott. A helyszín a körmendi Shell kút mögötti terület lesz.

A beruházásért BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. felel, míg az előkészítője és építtetője a kormány határozata alapján Körmend Város Önkormányzata. Multifunkcionális sportcsarnok lévén többfajta labdasportot lehet majd itt játszani. A tervek szerint minimálisan 3.000 fő befogadására lesz alkalmas a sportcsarnok.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!