A Termálfürdő betonso pályáin szombaton az egyéni küzdelmekre került sor, ahol a négyes döntőbe jutott versenyzők kőrmérkőzéssel döntötték el a bajnoki cím sorsát.

A döntőbe Dr. Virágh Norbert, Somfalvi Barna, Biácsi Ferenc és Várajai Ádám került. A kétérintő és fél pályás küzdelemben szoros mérkőzések végen a még csak 12 éves, a Teqballban is remeklő csodafiú, Somfalvi Barna diadalmaskodott, a második helyen Dr. Virágh Norbert, harmadikon Biácsi Ferenc, míg a negyedik pozícióban a nagyon sokat fejlődött Várajai Ádám végzett.

Vasárnap a rekord nevezést hozó Páros verseny következett, erre 12 duó nevezett. Sajnos a nem éppen kedvező időjárás miatt két páros nem jelent meg, így két ötös csoportba sorsolta Varga Jenő sportigazgató a résztvevő kettősöket. A két csoport első két helyére az eddigi eredmények alapján, kiemeléssel kerültek a párosok, a többi páros további erősorrend alapján került kisorsolásra.

Az A csoportba Varga Attila-Varga Roland, Varga Máté- Lévay Gergő, Jakab Attila-Zoufal Norbert, Somfalvi Barna- Radványi Csongor, Szakmári Gyula-Novák Gábor páros került, míg a B csoportban Németh Szabolcs-Jakab Csaba, Dr. Virágh Norbert-Várkony Győző, Böndicz Csaba-Ágoston Szilárd, Möszlinger Farkas-Biácsi Ferenc, Várajai Ádám- Takács Jácint kettős került.

A lebonyolítás rendje kimondta, hogy a döntőkig egyszer 21 pontos nyert játszmára, míg a bronz és arany mérkőzést kétszer 15 pontos nyert játszmára bonyolították le a rendezők.

Az időjárás megtréfálta a játékosokat, a hirtelen jött eső miatt Varga Jenő versenyigazgató szünetet rendelt el, majd az eső elmúlásával folytatódtak a mérkőzések. A csoportmérkőzések első két helyezettje keresztjátékkal döntötte el a továbbjutás sorsát.

Az A csoport győztese Varga Attila-Varga Roland testvérpáros (Az Ábrahámhegyen megrendezett V. Szarka Zoltán emléktorna 2. helyezettje) a B csoport második helyezettje, Dr. Virágh Norbert-Várkony Győző páros ellen mérte össze tudását, a meccs 21-16-os eredményt hozott.

A B csoport első helyezettje a Haladás vezetőedzője, Németh Szabolcs és kapusedzője Jakab Csaba alkotta pár játszotta Varga Máté és Lévay Gergő ellen. A fiatalok szoros mérkőzésen diadalmaskodtak a rutin felett 21-18 arányban.

A bronz mérkőzésen, amelyet már két nyert 15 pontos játszmáig játszották a párok, maratoni küzdelem alakult ki. Dr. Virágh Norbert-Várkony Győző páros 2-1 arányban szerezte meg Németh Szabolcs-Jakab Csaba páros ellen a harmadik helyért járó csodaszép kupát.

A döntőben a háromszoros bajnok Varga Atilla testvérével, Varga Rolanddal fia, Varga Máté és Szarka Zoltán kapuslegenda unokája, Lévay Gergő alkotta páros ellen, szoros mérkőzésen 2-0 arányban szerezte meg Szombathely Kispályás Lábtenisz bajnoka címet, míg a fiatal páros a második helyen végzett.

A verseny végén Varga Jenő versenyigazgató ötletgazda, megköszönte minden résztvevőnek, hogy megtisztelték aktív részvételükkel a versenyt, amely minden idők legrangosabb küzdelmét hozta a Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében. Varga Jenő külön megköszönte Liszkay Gábor névadó szponzornak a HB Inter Trans Kft. támogatását, a Termálfürdő vezetőjének és munkatársainak a segítséget, a Haladás vezetőedzőjének és kapusedzőjének pedig külön is a részvételt.


A végén azzal zárta a Szabadidősport Egyesület elnöke a versenyt, hogy ,,Szombathely így szeretlek!”

A XIV. Nyári Strandsportnapok a Tófürdőn folytatódnak két számban, szombaton a Gyöngyhalász és a Búvár Kund versenyt rendezik meg.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!