A Gyöngyhalász versennyel kezdődött a hétvégi program, amelyben minél tovább víz alatt maradni volt a cél. Egy levegővétellel az érvényben lévő városi rekord a 4 perc 55 másodperces fantasztikus eredmény.

A selejtezők után hat fős döntőket rendeztek a szervezők, minden megmérettetést Varga Jenő versenyigazgató lelkes szurkolása, közvetítése tett még izgalmasabbá. Három korosztályban hirdettek eredményt, ahol az első három helyezett érem, a további döntősök ajándékban részesültek. Az érmes felnőttek külön Oriflame ajándékcsomagot is kaptak.

Eredmények, gyermek:

Lány: 1. Laczkovics Lenke, 2. Kolozsvári Zsófia, 3. Medres Emília.

Fiú: 1. Báthori-Tóth Joel, 2. Lakics Áron, 3. Papp Hunor.

Serdülő:

Lány: 1. Kaszner Zóra, 2. Siroki Ágnes, 3. Szép Marianna.

Fiú: 1. Papp Áron, 2. Tóth Álmos, 3. Mészáros Barnabás.

Felnőtt:

Nő: 1. Horváth Virág, 2. Mihály Andrea, 3. Knapcsek Anikó.

Férfi: 1. Mercs Hunor, 2. Papp Szabolcs, 3. Ritz Gábor.

A Búvár Kund versenyen a versenyzőknek 17 méteres medencében kellett minél több métert víz alatt úszni. A nagyon izgalmas versenyen a közönség hangos buzdítása mellett próbálták a versenyzők a legtöbb métert leúszni egy levegővétellel. Ebben a versenyszámban a tavalyi évben egy pécsi úszó állított fel Tófürdő rekordot 68 méterrel.

A gyermekek versenyében a lányoknál Medres Emília, amikor feljött a víz alól hihetetlen örömujjongással vette tudomásul, hogy megnyerte a versenyszámot. Megható pillanat volt, Varga Jenő műsorvezető-ötletgazda külön kiemelte a szabadidősport csodálatos erejét, amelyben bárki lehet bajnok, sok gyakorlással, hittel, akarattal.

– Csodálatos érzés ezeket a boldog örömteli gyerekeket látni, ahogy örülnek a saját és versenyzőtársaik sikerének – fogalmazott érdeklődésünkre Varga Jenő.

A felnőtt férfiaknál az volt a kérdés, hogy a remek vízilabdázó Mercs Hunor meg tudja-e dönteni a városi rekordot. A csúcs megdöntése nem sikerült, de így is Hunor belépett az ötvenesek (50 méter) klubjába.

Eredmények, gyermek:

Lány: 1. Medres Emília, 2. Laczkovics Lenke, 3. Fritz Szelina.

Fiú: 1. Báthori-Tóth Joel, 2. Vörös Bálint, 3. Lakics Áron.

Serdülő:

Lány: 1. Tóth Hajnalka, 2. Szeles Míra, 3. Magyar Evelin.

Fiú: 1. Papp Áron, 2. Nyirvári Roland, 3. Pásztor Flórián és Jakab Flórián.

Felnőtt:

Nő: 1. Mihály Andrea, 2. Jakab Annavirág, 3. Horváth Virág.

Férfi: 1. Mercs Hunor, 2. Veres Gábor, 3. Fritz Gábor.

Vasárnap 14 órakor a XIV. Vízi Parádéval folytatódik a nyári rendezvénysorozat. A programban bolondúszás, cápa és krokodil birkózás, víz alatti kézállás és az országos hírű XIV. Nemzeti Vízi Vágta – anya viszi gyermekét és apa viszi gyermekét – is szerepel majd.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!