A nyáron alaposan átalakult a Szombathelyi Haladás kerete, amely a legutóbbi évad során sokáig a feljutásért is versenyben volt a vasi alakulat. Több meghatározó játékos távozott azonban a Rohonci útról és tíznél is több labdarúgó érkezett, így adódott a kérdés, hogy milyen erőt képvisel a csapat. Erre a Merkantil Bank Liga első fordulójában kaptak választ a szurkolók.

A szezonnyitón az Aqvital FC Csákvár látogatott a vasi megyeszékhelyre, amely az előző idényt a tabella alsó harmadában zárta. Ennek ellenére a vendégek kapták el jobban a mérkőzés ritmusát. A harmadik perc végén egy jobboldali szabadrúgás tekeredett Mursits kapujának bal sarka felé, a játékszerbe legutoljára Baracskai ért hozzá, amely a hálóban kötött ki.

Úgy tűnt, hogy a korán bekapott gól felrázta a szombathelyieket, azonban a jól zárt a csákvári védelem. Ráadásul a 10. minutumban egy tetszetős kontra végén Tamás alig lőtt mellé. Az első félidő derekára kiegyenlítetté vált a játék, de igazán veszélyes helyzetet csak a szünet előtt jegyzett a Hali. Ekkor Csernik kísérletét védte a vendégek kapusa.

Sokkal aktívabban kezdte a második etapot a vasi alakulat, több komolyabb helyzetet is kidolgozva – főként Csernik volt elemében. A befejezéssel viszont hadilábon állt Németh Szabolcs együttese, hol a vendégek kapusa hárított, máskor rossz megoldást választottak a szombathelyi támadók. Nem véletlenül szánta el magát cserére a zöld-fehér együttes vezetőedzője, újabb lökést adva csapatának.

Rácz közel félpályáról ívelt kapura, alig tévesztett célt és ekkor úgy tűnt gyorsan összejöhet az egyenlítés. Sipos be is talált a kapuba, de a játékvezető érvénytelenítette a gólt. Az utolsó másodpercekben aztán megtört a jég és a csereként beálló Lencse mentett pontot a Haladás számára. A találkozó második félidejében nyújtott teljesítménye alapján a győzelemhez is közelebb állt a Hali, amely otthon hullajtott két pontot.

Szombathelyi Haladás – Aqvital FC Csákvár 1-1 (0-1)

Haladás: Mursits R. – Nyíri V. (Simut L.), Csató M., Németh M., Bosnjak P. – Csernik K., Derekas Z. (Hursán Gy.), Rácz B., Sipos Z. (Lencse L.) – Borvető Á. (Molnár R.), Horváth R. (Doktorics Á.)
Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gólszerző: Lencse L. (90+2′) illetve Baracskai (3′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!