Újra hallatott magáról a magyar szkander csapat, amely rendszeresen szállítja a kiváló eredményeket. Sztanek Sándor Ádámék nemcsak a hazai erőpróbákon teljesítenek kiegyenlítetten, hanem a nemzetközi mezőnyben is folyamatosan remekelnek. Ezúttal ismét egy szkander világkupán vettek részt, ahonnan nem távoztak üres kézzel.

A magyar delagáció ezúttal csak három fős volt, de a belgiumi seregszemlén népes mezőny várta őket. Nemcsak a környező országokból – mint Németországból, Hollandiából, Luxemburgból vagy Svájcból – érkeztek versenyzők, hanem tiszteletüket tették a rendezvényen a grúz, a horvát, az angol és a török szkandersport jeles képviselői.

Érdekesség, hogy ezúttal valamennyi kategióriában 15-25 fő indult, így valóban a legjobb tudását kellett nyújtania a versenyzőknek. Ráadásul egy-egy vereség és győzelem is sokat számított a végső helyezéseket illetően. Az erőpróbán végül jelesre vizsgázott a magyar egység, akik egy első, két második, egy harmadik és egy ötödik helyet szerzett.

A hosszú út és a kemény megpróbáltatást követően sem pihenhetnek a Horváth Roland Attiláék, hiszen egy kis szusszanás után indulnak Németországba. Augusztus 12-én itt rendezik meg a szkandersport egyik legismertebb és legnépszerűbb világversenyét, az Over The Top megmérettetést. Ezen a rendezvényen is szeretne a magyar csapat érmeket szerezni.

Eredmények

Vitaly Safronov:

  • Masters -80kg egy első és egy második hely
  • Senior -70kg második hely

Sztanek Sándor Ádám:

  • Senior -80kg 3.hely

Horváth Roland Attila:

  • -90kg 5.helyezett

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!