A koronavírus-járvány óta új erőre kapott valamennyi szakág a honi sportvilágban, így történt ez a snapszer jeles képviselőivel is. A nagy múltra visszatekintő – kedvtelésként induló, mára komoly és elismert sportággá nőtte ki magát. Ennek fényében nem okoz meglepetést, hogy nemcsak az idősek, hanem a fiatalok is egyre nagyobb kedvet kapnak ahhoz, hogy próbára tegyék tudásukat.

Az idei nyár amúgy is rengeteg lehetőséget kínált eddig a versenyzőknek és az érdeklődőknek is. A kiemelt erőpróbák mellett házi bajnokságok lebonyolítása mellett tehetségkutatókat és nyílt napokat is rendeztek a szakszövetség támogatásával. Így a Vassurányi Sportnapok egyik üde színfoltjaként kipróbálhatták a népszerű kártyajátékot, míg a legutóbbi hétvégén már új helyszínen versenyt rendeztek.

A szakág jeles képviselői ezúttal a Heves megyei Demjénben adtak egymásnak randevút. A Magyar Snapszer Szövetség égisze alatt megrendezett erőpróbát már tizedik alkalommal rendezték meg a csodálatos adottságokkal rendelkező településen. A baráti hangulatú versenyhez nemcsak urak, hanem a gyengébbik nem képviselői is bátran csatlakoztak – ezzel emelve a rendezvény színvonalát.

A nap végén már körvonalazódott az élmezőny, de az utolsó pillanatig nyílt volt a győztes kiléte. Végül a dobogó legmagasabb fokára Lange József állhatott fel, megelőzve Bogdán Szabolcsot és Peszlen Tamást. A nyári versenysorozat még nem ért véget, hiszen augusztus 28-án Röjtökmuzsaj, szeptember 4-én pedig Lakitelek lesz az újabb állomás.

Végeredmény:
1. Lange József
2. Bogdán Szabolcs
3. Peszlen Tamás
4. Fonád Gyula

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!