Lezárult a férfi kosárlabda válogatott számára a felkészülési időszak, amely több edzőmérkőzést is tartogatott. A Horvátországgal megvívott barátságos jellegű találkozó után viszont már a közelgő világbajnoki selejtezőkre és az Európa-bajnokságra fókuszál a nemzeti együttes. Elsőként Szombathelyre fókuszálhatnak a kosárlabda szerelmesei.

Történetesen a vasi megyeszékhelyen vívja első komoly tétmérkőzését a magyar válogatott. Az Aréna Savariában rendezik a Litvánia elleni világbajnoki-selejtező mérkőzést. A két együttes legutóbb 2018 nyarán a Tüskecsarnokban találkozott egymással és a belti alakulat nyert 73-50-re. Ivkovics Sztojan együttese a K-csoport 6. helyéről várhatja az összecsapást.

Váradi Benedekék 3-3-as mutatóval futnak neki a következő körnek, aktuális ellenfelünk pedig 5 győzelmet és 1 vereséget számlálva. Érdekesség, hogy a két csapat nemcsak a világbajnoki selejtezőben fogja összemérni tudását, hanem a hamarosan kezdődő Európa-bajnokságon is. Arra a derbire szeptember 6-án, kedden kerül sor, amely szintén izgalmas perceket ígér a játékosoknak és a szurkolóknak egyaránt.

Ott van a magyar válogatott keretében a Real Mardid kosarasa Hanga Ádám is. Ráadásul a szakírók egyöntetű véleménye, hogy meglepetésre is képes lehet a kontinensviadalon csapatunk. További érdekesség, hogy Hanga Ádám legutóbb a 2017-es Európa-bajnokságon szerepelhetett magyar színekben tétmérkőzésen. Így történelmi pillanatnak lehetnek tanúi a vasi szurkolók, amennyiben augusztus 24-én kilátogatnak az Aréna Savariába.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!