Nagyon hosszú időt kellett várni a korcsolyasport szerelmeseinek, hogy elkészüljön a mára nagy hírnévnek örvendő Sportligetben található pálya. A gondos előkészület és az előteremtett anyagi fedezet után gyors illetve minőségi munka következett. Nem véletlen, hogy a nemzetközi viszonylatban is kimagasló burkolattal rendelkező létesítmény gyorsan a környékbeli versenyzők kedvelt helyszíne lett.

Már a szomszédos osztrák egyesületek valamint szakszövetség is felfigyelt rá, így többször vendégeskedtek Szombathelyen a sportolók. Még Vanessa Herzog – olimpikon, világ-, és Európa-bajnok – is tiszteletét tette egy közös edzés során. Ezúttal viszont a Magyar Görkorcsolya Szövetség hozott egy döntést, így a vasi megyeszékhelyen készült egy héten keresztül a felnőtt válogatottunk.

A Garzó Erika, Tóth Attila és Kéri Ferenc által trenírozott fiatalok napi két edzéssel készültek a nyári melegben, ugyanakkor elméleti felkészítés is színesítette a keret programját. Érdekesség, hogy először fordult elő, hogy a honi szakszövetség nem Szegedet, hanem Szombathelyt jelölte meg az utolsó összetartásra, amely egyben edzőtábor is volt.

A kemény munkára fogott versenyzők végig dacoltak a rekkenő hőséggel, ugyanis valamennyien égnek a vágytól, hogy a közelgő görkorcsolyázók számára meghirdetett Európa-bajnokságon részt vegyenek. A válogatott keret tagjainak most néhány napos pihenője lesz. Ezt követően augusztus utolsó napjaiban útrakelnek a versenyzők Olaszország felé, ahol szeptember 4. és 11. között minden a görkorcsolyáról fog szólni.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!