A nyári időszakban egymást érik a versenyek a szkandersport jeles képviselői számára. A magyar csapat, amely a Visszatérő Erő Sporegyesület kötelékébe tartozó sportolókra épül, valamennyi erőpróbán igyekeznek résztvenni és azokon helyt állni. Nincs könnyű dolga Sztanek Sándoréknak, hiszen ilyenkor több napos utazás is vár a versenyzőkre, a rendezvényeken pedig már 100 %-os formában kell asztalhoz állni.

Így volt ez Romániában is, ahol a legutóbbi hétvégén gyűltek össze a régió legjobb szkanderezői. A Világkupa következő állomásának Bukarest adott otthont, megannyi versenyző érkezett az erőpróbára. Ezúttal a magyar különítménynek ukrán, román, bolgár és szerb ellenfelekkel kellett szembenézni. Ráadásul a pillanatnyi forma mellett ezúttal a sérülés is befolyásolta a szereplést.

A magyar színeket öten képviselték, amely összesen négy dobogós hellyel fejezte be a világkupa legutóbbi fordulóját. Sztanek Sándor Ádám jól kezdte a versenyzést, azonban egyik riválisa szabálytalanul rántott a kezén, így a folytatásban sérülten próbált hely állni. Szégyenkezésre oka nincsen, hiszen így is kategóriájában az előkelő negyedik helyet szerezte meg.

Vitaly Safronov is alaposan kitett magáért. A masters mezőnyben induló szkanderező jobb kezes kategóriában nem talált legyőzőjére, így aranyérmet szerzett. Gyengébbik nemében – bal kézzel – pedig a második helyen fejezte be a küzdelmet. Az U21-es korosztályban induló Horváth Roland Attila szintén remekelt Romániában, hiszen veretlen maradt a nap végére, így nyakába is aranyérem került.

Hasonlóan kitett magáért Kárpáti Richárd is. A rendkívül tehetséges fiatal sportoló az U15-ös korcsoportban indult és taktikus versenyzéssel meg sem állt az első helyig. A magyar csapat ötödik főszereplője Tóth Norbert az U18-as kategóriában állt asztalhoz. Végig kiváló versenyzéssel lépkedett át az ellenfeleken, ami a nap végén ezüstérmet jelentett számára.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!