Több, mint egy hónapja lázas munka folyt a szombathelyi VAOSZ tekecsarnokban. Nemcsak a pálya újult meg, de az öltözők és a kiszolgáló létesítmények is új köntöst kaptak. A megszépült csarnokba pedig a legutóbbi héten az élet is visszaköltözött, hiszen egy nagyon nagy múltra visszatekintő versenysorozatot bonyolítottak le ismét a résztvevők legnagyobb örömére.

A gondos előkészületek után adták közzé a szervezők, hogy idén sem marad el a Savaria Kupa, amely már 62. alkalommal csalogatta a sportbarátokat a vasi megyeszékhelyre. Több kategóriában és korcsoportban tehették próbára tudásukat a tekézők. Azoknak sem kellett szégyenkezni, akik először ragadtak golyót, hiszen amatőrök is nevezhettek az egy héten keresztül zajló versenyre.

A színvonalról igazi nagyágyúk gondoskodtak, hiszen tiszteletét tette a Savaria Kupán a Szuperliga győztes Zalaegerszegi és fővárosi együttes prominens tagjai. Ezzel tisztelegve a rendezvény előtt, amely kiválóan illeszkedett a Savaria Történelmi Karnevál programsorozatába. Nemcsak hazánkból, hanem a határokon túlról is érkeztek versenyzők, így ismét nemzetközivé vált az erőpróba.

A legnagyobb újítás viszont a legfiatalabbakat célozta meg, nem titkolt szándékkal, hogy minél több utánpótláskorú gyerek csatlakozzon egy-egy egyesülethez vagy csak a mozgás örömének kedvéért döntse le a bábukat. A kezdeményezés rendkívül sikeres volt, hiszen harmincnál is többen vettek részt a megmérettetésen.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!