Egy hetet töltöttek együtt augusztus végén a magyar felnőtt görkorcsolya válogatott keretének tagjai, akik Kéri Ferenc szövetségi edző irányításával készültek. A szombathelyi edzőtáborozás kiválóan sikerült a versenyzőknek, akik egy pár napos pihenőt követően csütörtökön útnak indultak, hogy Olaszország felé vegyék az irányt, ahol szeptember 11-ig minden a görkorcsolyáról szól.

Az Európa-bajnokság első napjaiban a pályaversenyeket bonyolítják le, majd ezt követően az utcai versenyszámokból kell számot adniuk a sportolóknak. A megfiatalított magyar válogatott szeretne minél eredményesebben szerepelni a L’Aquilában megrendezendő kontinensviadalon. Ráadásul akadnak szombathelyi versenyzők is, akikért szoríthatnak a vasi szurkolók.

Ress Lolita és Mercs Abigél versenyzőként vesz részt a felnőttek számára kiírt Európa-bajnokságon. Sérülése miatt viszont az utolsó pillanatig kétséges volt Szélinger Benjamin kerettagsága, kartörése miatt sajnos lemaradt a megmérettetésről. A vasi sportolók segítségére lesz Tóth Attila, a Szombathelyi Sportiskola és a Savaria Speedskating Team szakedzője is.

Érdekesség, hogy Mercs Abigél egyetlen távon, maratonon áll starvonal mögé, ugyanakkor jó esélyekkel vághat neki az erőpróbának. Aki pedig nem szeretne lemaradni a magyar versenyzők futamairól, szerepléséről, a világhálónak köszönhetően élő stream formájában követheti az Európa-bajnokságot.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!