Vasárnap délelőtt a Király Sportlétesítményben rendeztek az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokság Vas megyei selejtezőjét, amelyen ezúttal is szép számú rúgó vett részt. 

Egy megyei II-es futballista, az Újperinti SE-ben futballozó, 20 éves Egyed András célozott a legpontosabban a II. Országos Tizenegyesrúgó Bajnokság szombathelyi területi selejtezőjén vasárnap délelőtt a Király Sportlétesítményben, ezzel – a második helyezett Nyári György társaságában – továbbjutott a sorozat országos elődöntőjébe.

A közel 100 helyszínen zajló tizenegyesrúgó versenysorozat szombathelyi állomásán a kapuban Biró Bálint és Osvald Márkó igyekeztek a lövések útját állni, és tették ezt sikerrel, hiszen “csak” tíz körig tartott a versengés.

Láttunk nagy gólokat, kapufás és helyezett lövéseket, Varga Dánieltől trükkös, pimasz megoldásokat, és itt volt a tavalyi bajnok, Kocs Felicián is, akinek most sem sok hiányzott ahhoz, hogy újra meglegyen a továbbjutás, a legjobb öt között egy fölé lövéssel búcsúzott.

A leghiggadtabbnak Egyed András bizonyult, hiszen, amint eldőlt, hogy ő és Nyári György is továbbjutnak, utóbbi rontott, így az újperinti játékos 10/10-es hibátlan lőlappal nyerte a területi versenyt, s lett így a Vas megyei selejtező győztese.

A rendezvény fővédnöke, a szombathelyi selejtező házigazdája, Király Gábor 108-szoros válogatottsági rekorder megdicsérte a srácokat, mondván nagyon sok kiváló, kapus szempontból védhetetlen lövést látott. De járt az elismerés a két
hálóőrnek is, akik néhány nagy bravúrt is bemutatva keserítették a lövő játékosok életét.

Élményekben, szép megoldásokban, közös fotókban a fővédnökkel nem volt hiány, két sportember, Egyed András és Nyári György pedig még a többieknél is boldogabban indulhatott haza, hiszen ők az október 8-án a Testnevelési Egyetem Campusán tartandó országos elődöntőben folytathatják, ahol harcba szállhatnak az 1 milliós fődíjért és az egyéb nyereményekért, és persze a presztízsért, hogy az aznap esti döntőben – amit a Bozsik Arénában rendeznek a Bp. Honvéd-Mezőkövesd NB I-es tévés meccs szünetében – újra farkasszemet nézhessenek a Király Gábor Nemzetközi Kapusiskola tanítványaival.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!